Machiaj & Cosmetica

#make-up #ruj #pudra #rimel #gene false # greseli machiaj #machiaj smokey

5 greseli de machiaj pe care le faci in fiecare dimineata

Internetul e plin de sfaturi de toate felurile, venite de la oameni mai mult sau mai putin specializati pe diverse domenii. Se intampla si in materie de machiaj, motiv pentru care profesionistii in make-up demonteaza toate aceste indemnuri cu argumente logice.

 

1. Pudra de talc pentru gene mai aratoase

Ai citit probabil ca, daca iti pulverizezi pudra pe gene intre doua aplicari succesive de rimel, vei obtine un look spectaculos, ca de gene false. Ei, bine, specialistii sustin ca pudra absoarbe umezeala, iar rimelul se usuca si se crapa, astfel ca vei ramane mai degraba doar cu praful din ochi.

Nici genele false sa nu iti imaginezi ca sunt un accesoriu de purtat zi de zi si cu atat mai mult la serviciu!

2. Sprancene prea accentuate

Iti imaginezi probabil ca accentuarea sprancenelor iti va contura mai bine linia fetei, insa nu va face decat sa te imbatranesaca instantaneu. In plus, poti arata chiar penibil cu sprancenele prea incarcate, care nu arata deloc natural.

3. Tenul prea incarcat

Evita sa folosesti si un fond de ten cu putere mare de acoperire, si o pudra. Fondul de ten crema matifiant contine mai multa pudra pigment, care iti incarca pielea si te imbatraneste. Alege un fond de ten lichid, iar daca ai tenul uscat, foloseste o crema hidratanta ca baza de machiaj.

4. Machiajul smokey

Ei bine, daca ti se pare ca iti sta bine cu ochii conturati cu un machiaj smokey, este bine sa stii ca acest tip de make-up nu este potrivit pentru intreaga zi, ci mai degraba pentru o petrecere sau pentru o seara petrecuta in club. In plus, nu accentua si ochii si buzele, ci daca ai ales sa marchezi mai bine machiajul ochilor, foloseste un ruj intr-o nuanta deschisa.

5. Prea mult ruj

Tine cont ca rujul aplicat in exces se poate intinde foarte usor si o miscare gresita este de ajuns pentru a-ti ruina intreg machiajul chiar cand esti la doi pasi de birou. In plus, dimineata trebuie sa arati cat mai fresh, asa ca nu trebuie sa ai buzele zdravan conturate ca sa atragi atentia. Pentru a aplica corect rujul, foloseste o pensula pe care s-o inmoi in ruj si aplica in centrul fiecarei buze, apoi intinde cu grija rujul spre colturi.

Sursa foto: voguemagz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare