Machiaj & Cosmetica

#gomaj #ingrijire piele #gomaj homemade

4 tipuri de gomaj homemade pentru o piele stralucitoare si catifelata

In orice anotimp, pielea ta are nevoie de un gomaj pentru o curatare in profunzime si eliminarea celulelor moarte. Gomajul natural este cea mai ieftina si eficienta solutie in acest sens. Acestea te ajuta sa ai o piele sanatoasa si catifelata, fara a apela la produsele cosmetice pline de chimicale, care fac atat de mult rau tenului, cat si buzunarului tau. Iata cateva tipuri de gomaj natural, care te ajuta sa ai mereu o piele curata si catifelata:

1. Gomajul de zahar

Gomajul cu zahar poate face minuni pentru tenul tau. Pentru a-l realiza trebuie sa amesteci doua linguri de zahar brun cu o lingura de ulei de masline sau ulei de cocos. Aplica apoi acest amestec pe piele prin miscari circulare si lasa-l sa actioneze cel putin 15 minute, apoi indeparteaza-l cu apa calda. Pielea ta va ramane catifelata, curata si plina de vitalitate.

2. Gomajul cu miere cristalizata

Mierea se cristalizeaza destul de repede, iar beneficiile sale pentru frumusete sunt nenumarate si surprinzatoare. Mierea zaharisita este ideala pentru un gomaj in zonele sensibile, precum buzele, coatele sau genunchii.

3. Gomaj cu avocado

Daca ai o piele extrem de sensibila, care prezinta reactii alergice la aproape toate produsele de infrumusetare, atunci ar fi cazul sa te indrepti spre produsele naturale, precum un gomaj din avocado, zahar brun si castravete. Acesta se obtine prin amestecarea zaharului cu putin ulei de masline si cu un castravete mediu i avocado. Intinde amestecul pe piele si lasa-l sa actioneze cel putin 15 minute, apoi indeparteaza-l cu apa calda. Pielea ta va ramane moale si stralucitoare.

4. Gomajul cu sare de mare

Gomajul cu sare de mare este perfect pentru tenul gras sau mixt. Acesta va crea un echilibru al cantitatii de sebum si iti va lasa pielea curata si catifelata.

Amesteca intr-un castron doua linguri de sare de mare cu o lingura de ulei de masline si o felie de ananas mare coapta, pisata. Intinde amestecul pe fata prin miscari circulare si lasa-l sa actioneze 20 de minute, dupa aceea clateste-ti bine fata cu apa calduta.

Sursa foto: care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare