Machiaj & Cosmetica

#ten stralucitor #piele stralucitoare #piele sanatoasa #ingrijire ten

4 sfaturi pentru a avea un ten stralucitor si toamna

Temperaturile scazute de toamna iti vor afecta stralucirea tenului daca nu apelezi la cateva trucuri de sezon, respectand cateva reguli simple, de bun simt.

Iata cum iti poti pastra stralucirea pielii si in zilele de toamna.


1. Evita aplicarea unui strat gros de fond de ten


Ultimul lucru pe care ti-l doresti in momentul in care temperaturile incep sa scada este ai un machiaj care sa iti astupe porii. Daca fondul de ten a fost aplicat intr-o cantitate prea mare, risti sa obtii un efect neplacut de masca. Plus ca este foarte greu sa mentii o piele sanatoasa si stralucitoare atunci cand este incarcata cu fond de ten.


2. Tine cont ca sanatatea vine din interior


Un truc esential pentru a avea o piele stralucitoare si sanatoasa este alimentatia corecta, insotita de hidratarea corespunzatoare.

Consuma avocado pentru efectul sau antiinflamator, astfel incat sa ai mereu un ten luminos.

Nucile sunt alte alimente care trebuie sa faca parte din dieta ta zilnica, pentru continutul lor de biotina. Datorita acestei substante, tenul tau va fi radiant si vei scapa de cearcane. Nu uita nici de legumele verzi, care contin vitamine, sau de citricele bogate in vitamina C.

Apa asigura la randul sau o functionare eficienta a rinichilor, iar rezultatul va fi o piele fina si fara urme de oboseala.

Totodata, specialistii recomanda evitarea alimentelor bogate in zahar, deoarece acestea sunt responsabile de distrugerea fibrelor de colagen si elastina - cele care dau fermitatea si stralucirea pielii.


3. Alege demachiantul potrivit


Investeste intr-o lotiune demachianta cat mai buna, astel incat sa inlaturi eficient machiajul si impuritatile depuse un timpul zilei.


4. Invata sa iti ingrijesti tenul cu produse naturiste


Din cand in cand, pielea are nevoie de exfoliere, iar cea mai simpla si sanatoasa metoda se refera la aplicarea scrub-urilor naturale. De exemplu, poti pregati o masca din miere si zahar, pe care o aplici pe fata curata si o lasi sa se usuce. Apoi, freci energic si cureti murdaria cu apa calduta. O alta masca la fel de eficienta care te ajuta sa scapi de pielea moarta este cea preparata dintr-un albus de ou si o lingurita de malai.

Sursa foto: beautysaloon.wordpress.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului