Machiaj & Cosmetica

#machiaj #cosmetica # greseli machiaj #sfaturi infrumusetare #metode de infrumusetare

3 metode gresite de infrumusetare

Cand vine vorba de frumusete, linia dintre bine si rau este destul de fina, astfel ca poti sa cazi extrem de usor in latura ridicolului. Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont inainte de a te machia:


1. Aplicarea fondului de ten pe o piele cu impuritati/probleme

Pentru ca nu difera foarte mult de vopseaua folosita la zugravire, fondul de ten are nevoie de o suprafata neteda pentru a avea un aspect perfect. Daca il aplici pe o piele cu impuritati, tenul tau va avea un aspect crapat, uscat si tern si nu vei obtine efectul opus a ceea ce vrei sa maschezi.

Fondul de ten trebuie sa fie absorbit in piele, sa dispara, iar pentru a nivela suprafata pielii, este recomandat sa folosesti o masca exfolianta care sa inlature celulele moarte. Pulverizeaza pe fata apoi o lotiune tonica, apoi foloseste o crema hidratanta sau ulei de suki daca ai pielea foarte uscata.

De asemenea, evita produsele cosmetice bazate pe zinc, pentru ca au un efect matifiere si iti deshidrateaza tenul.


2. Machiajul strident

Una dintre marile probleme este machiajul neuniform si este valabil pentru orice produs care se aplica pe fata, indiferent daca e vorba de fondul de ten, fardul de obraz, de ochi sau de eyeliner.

Nimeni nu arata bine cu linii solide pe piele, pe ochi sau pe buze. Solutia este intinderea uniforma si amestecul culorilor. Pentru asta, trebuie sa folosesti pensule speciale sau degetele pentru a masa usor, pana cand culoarea intra bine in piele.

Nu uita linia maxilarului, barbia si alte zone ale fetei care pot fi usor ascunse atunci cand privesti in oglinda.


3. Anticearcanul prea deschis la culoare

Daca vrei sa atragi atentia asupra unei zone, o pui in lumina, la modul propriu. Acelasi lucru este valabil si pentru anticearcanul mult prea deschis la culoare. Aplicat sub ochi, rolul lui ar trebui sa fie acela de a acoperi cearcanele intunecate, insa cand culoarea acestuia este gresita, nu va face decat sa le scoata in evidenta.

Fixarea anticearcanului cu pudra, ulterior, agraveaza problema. Pentru a evita efectul cenusiu-gri, alege un anticearcan in tonuri de roz (care lumineaza fata) sau pentru unul in nuante de piersica pentru a anula accentele albastrui de sub ochi. Cel mai important este insa sa alegi o crema fixatoare care se difuzeaza usor si care este de aceeasi culoare cu pielea ta.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului