Legume

#varza chinezeasca #ridichi #legume #morcovi #spanac #salata # legume toamna

Tu ce cultivi toamna aceasta in gradina? 5 legume de toamna pentru orice gradinar priceput

Nu te lasa inselat de caldura torida de afara! Suntem la mijlocul lui august, iar toamna se apropie cu pasi grabiti. Pregateste de acum gradina pentru delicioasele legume de toamna. Iata ce poti cultiva fara prea mare efort in gradina de acasa!

1. Salata verde

Inca de pe acum poti pregati patul de cultura pentru noua ta recolta de salata verde de toamna. Salata verde este foarte usor de cultivat si nu trebuie sa lipseasca din nicio gradina.

Insamanteaza in spatii longitudinale pentru a putea acoperi usor cu o folie protectoate rasadurile de salata mai tarziu, spre toamna, cand da bruma. Citeste instructiunile de pe plicurile de seminte si alege soiurile rezistente la frig.

2. Spanacul

Spre sfarsitul acestei luni poti pregati si terenul pentru cultura de spanac de toamna. Sapa solul la o adancime de 20-25 de cm, adauga ingrasamant natural si insamanteaza apoi cu spanac. Asigura-te ca are parte de umiditate in sol. Cel tarziu la jumatatea lunii octombrie te vei putea bucura de o recolta bogata de spanac.

3. Ridichi

Este timpul sa iti pregatesti o noua cultura de ridichi care sa iti imbogateasca salatele in aceasta toamna. La fel ca la cultura de primavara, pregateste terenul pentru insamantarea ridichilor, preferabil pe o zona unde ai cultivat rosii timpurii, castraveti sau ardei. In 30-40 de zile poti recolta deja ridichiile din gradina ta.

4. Morcovi

Fie ca vei opta pentru culegerea lor in toamna la dimensiuni Baby-carrot, fie ca ii vei proteja pentru a avea o recolta timpurie in primavara anului viitor, acum este tipul sa infiintezi cultura de morcovi in gradina ta. Sapa terenul ales pentru cultivarea morcovilor si insamanteaza inca de pe acum pentru a te bucura de o recolta bogata.

5. Varza chinezeasca

Cele cateva feluri de varza chinezeasca, pak choy, bok choy, michihli si varza-telina sunt perfecte pentru a fi cultivate in gradinile de toamna. In functie de varietate, planta are nevoie de 50 pana la 85 de zile de la insamantare pana la recoltare. Face fata cu brio la temperaturi scazute, dar va necesita udari dese in primele doua-trei saptamani de la insamantare. O poti pozitiona intr-un loc cu mult soare din gradina, tinand cont ca acesta nu va mai avea in curand acelasi impact ca in lunile de vara.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare