Legume

#crestere salata verde #salata verde

Stiai ca poti creste salata verde pe pervaz? Iata ce trebuie sa faci

Oricine poate creste salata verde pe pervaz. Aceasta cultura nu necesita o ingrijire speciale, ci are nevoie de atentie mai putin decat o floare de interior.

Tot ce ai de facut este sa cumperi seminte de salata verde. Ai nevoie de un recipient mare sau pahare de plastic. Pune pietricele mici pe fundul recipientului pentru drenaj. Pune apoi un strat de pamant pana la 2/3 din volum. Daca cultivi salata verde in pahare separate pune cate o samanta in fiecare pahar.

Daca folosesti o cutie mai are fa brazde cu o latime de 15 centimetri si planteaza semintele la o distanta de cinci cm unele de altele. Acopera semintele cu pamant si apasa usor solul cu mainile. Pulverizeaza apoi apa peste si acopera recipientele cu folie alimentara pentru a mentine umezeala. E necesar sa existe un spatiu liber intre pamant si folie, in caz contrat mugurii vor putrezi.

Lasa totul sub folie pentru 3-4 zile. Indeparteaza folia pentru o jumatate de ora pentru ca semintele sa respire. Dupa cateva zile vor aparea primii lastari. Indeparteaza folia si smulge lastarii in exces daca sunt aproape unul de celalalt. Acestia pot fi transplantati in alte recipiente unde vor prinde radacini. Pune apoi salata intr-un loc insorit si ud-o de 2-3 ori pe saptamana. Pulverizeaza apa pe frunze. In doua luni vei avea prima recolta.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului