sanatate . Alaturi de un regim de viata sanatos si exercitii fizice regulate, soia reprezinta un aliment care, daca este consumat sapatamanal, reduce riscul de aparitie a cancerului. Iata si alte caracteristici si beneficii pe care le are acest aliment:
1 500g faina de soia contine 182 g de proteine in timp ce, in aceeasi cantitate de carne de vaca se gasesc doar 90 g, pestele contine 80 g iar ouale 56 g.
2 Soia contine un inhibitor de proteinaza denumit Bowman-Birk (IBB) care poate suprima formarea tumorilor de cancer cu 71%.
3 In Japonia incidenta imbolnavirilor de cancer la san este mult mai redusa decat in alte tari pentru ca femeile consuma regulat, inca din copilarie, preparate din soia.
4 Consumul regulat de soia incetineste/reduce pierderea de calciu din organism astfel ca acest aliment este recomandat pentru prevenirea osteoporozei dar si pentru femeile aflate in perioada de menopauza.
5 Pentru ca au un procent ridicat de fibre, preparatele din soia reduc riscul problemelor digestive, implicit scad riscul de aparitie a cancerului de colon si renal.
6 Soia contine lecitina , substanta ce ajuta la functionarea armonioasa a creierului si impiedica depunerea grasimilor din sange de peretii vaselor sanguine.
7 Soia este recomandata persoanelor cu intolerant la lactoza.
8 Boabele de soia au un nivel scazut de glucide si nu contin colesterol astfel ca sunt recomandate diabeticilor si persoanelor cu problem cardiovasculare.
9 Soia contine substante probiotice cu rol asemanator antibioticelor fiind utila in caz de infectii.