Fenicul, ceapa verde si praz
Toate cele trei tipuri de legume se pot replanta si folosesc aceeasi regula pentru cultivare. Se pun firele de ceapa, praz sau fenicul intr-un pahar cu apa, cu partea radacinoasa in jos si se lasa intr-o zona insorita. Schimba apa o data pe saptamana, pana cand plantelor le cresc "mustati". In acel moment, acestea pot fi sadite direct in pamant.
Usturoiul
Nu ai nevoie decat de un catel de usturoi incoltit pentru a replanta leguma si a obtine o capatana intreaga. Alege un loc insorit din gradina, fa o gaura mica in pamant si planteaza catelul de usturoi cu partea radacinoasa in jos.
Cartoful dulce
Ai cumparat cartofi dulci, ai gatit cu ei, dar ti-au mai ramas cateva bucati si au incoltit in camara? Inmulteste-i, plantandu-i in gradina! Primii muguri ai legumelor vor incepe sa rasara in aproximativ o saptamana, daca ai grija sa-i plantezi intr-o zona insorita. In patru luni, poti trece la recoltarea cartofilor dulci plantati acum.
Salata verde
Salata verde este o alta planta care poate fi recultivata cu succes, in sezoanele de primavara si toamna. Daca ai gatit cu salata si ti-a ramas cotorul, nu-l arunca. Planteaza-l direct in pamant si vei obtine un manunchi mult mai bogat in frunze.
Ceapa alba
Nu doar ceapa verde poate fi recultivata, ci si cea alba, uscata. Daca pana acum aruncai tot timpul capatul cepei (cu mustati), de acum, il poti folosi pentru a obtine noi fire de ceapa in gradina. Sadeste-l in pamant, cu mustatile in jos.
Ghimbirul
Ghimbirul este o planta puternic aromatizanta de care te poti bucura tot timpul in preparatele tale, daca ai grija sa o plantezi in propria gradina sau in ghiveci. Evita sa risipesti bani cumparand mereu rizomi de ghimbir pentru preparatele tale. Sadeste un rizom intr-un ghiveci si dupa ce se prinde, cultiva-l in gradina.
Ciuperci
Daca nu obisnuiesti sa folosesti cozile ciupercilor la gatit, nu le arunca. Planteaza-le in gradina, avand grija sa lasi o parte din ele si la suprafata solului. Cultiva-le la loc umbrit, ferit de soare, intrucat acestea cresc in zone umede si intunecate.
Sursa foto: blog.afoodlyaffair.com