Legume

# ardei balcon # rosii balcon #legume balcon #rosii ghiveci #morcovi #legume

Nu ai curte? Iata ce legume poti creste in balcon!

Iti doresti o curte unde sa poti cultiva legume si fructe, insa stai la bloc? Nu trebuie sa renunti la acest gand. Poti cultiva legumele favorite chiar in balcon. Iata care sunt legumele ce cresc fara probleme in ghiveci.

Rosii

Rosiile nu au nevoie de mult spatiu pentru a se dezvolta. Planteaza in ghiveci seminte sau rasaduri de rosii. Poti gasi tot ceea ce ai nevoie in magazinele de bricolaj. Este indicat sa alegi soiuri pitice de rosii pentru ca tufele acestora sa aiba suficient spatiu sa se dezvolte. Avantajul acestora este ca nu cresc mai mult inalte de 50-60 de centimetri, insa te vei putea bucura de rosii proaspete si gustoase.

Ardei gras si iute

Ardeii sunt cel mai usor de crescut in ghiveci. Fie ca optezi pentru ardei grasi sau ardei iuti, acestia se adapteaza cu usurinta in orice spatiu. In plus, te vei putea bucura de ardei bio, cu un gust desavarsit.

Daca alegi sa plantezi ardei iuti, poti planta soiuri diferite, care sa-ti coloreze frumos balconul in nuante de galben, rosu sau violet.

Morcovi

Morcovii pot fi si ei cultivati cu usurinta intr-o jardiniera. Rezista foarte bine la caldura si au nevoie de cel putin sase ore de lumina directa de la soare. Morcovii pot fi recoltati la aproximativ 90 de zile de la plantare.

Sursa foto: homebut.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului