Legume

#curiozitati #legume #ceapa #usturoi

Lucruri interesante despre diverse legume

Stiai ca este bine sa zdrobesti usturoiul inainte de a-l gati sau manca, pentru a-i pastra proprietatile anticoagulante, utile in prevenirea bolilor cardiovasculare si a emboliilor? Dar ca nu este bine sa consumi ceapa la cateva zile dupa ce ai taiat-o, chiar si daca o pastrezi in frigider pentru ca este o sursa de bacterii. Iata si alte lucruri interesante despre legume:


1 Cateii de usturoi se vor decoji mult mai repede daca ii tii in cuptorul cu microunde timp de 10 secunde.


2 Este bine sa zdrobesti usturoiul inainte de a-l gati sau manca, pentru a-i pastra proprietatile anticoagulante, utile in prevenirea bolilor cardiovasculare si a emboliilor.

Cercetatorii de la Universitatea din Cuyo, Argentina, au comparat efectul anticoagulant al usturoiului gatit intreg sau zdrobit.

Acestia au concluzionat ca usturoiul isi pastreaza efectul anticoagulant mult mai mult daca este zdrobit inainte de a fi pus in mancare.


3 Cel mai cunoscut suc de legume din lume este sucul de rosii pe care il gasim atat in varianta 100% naturala cat si in variante condimentate.


4 Frunzele sfeclei de zahar poti fi fierte si consumate la fel ca spanacul. De altfel, frunzele de sfecla de zahar sunt cele mai hranitoare din aceasta leguma.


5 Consumul de ceapa a fost asociat, intr-un alt studiu francez, cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie a cancerului de stomac dar si cu o reducere semnificativa a incidentei cancerului de san.


6 Ceapa se contamineaza cu bacterii dupa ce este taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider. Doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza.

De aceea, este bine sa nu adaugi ceapa care a fost taiata cu cateva zile inainte in sandvisuri. Gatita este mai sigura.


7 Merele sunt mai eficiente decat cofeina sa ne trezeasca dimineata.


8 Nautul este un inlocuitor foarte bun pentru cafea, boabele de naut prajite si macinate fiind un puternic stimulent digestiv si nervos.


9 Sucul de ardei gras intareste unghiile si parul, deoarece contine siliciu .


10 Legumele inchise la culoare au un continut mai mare de vitamina C in comparatie cu cele mai deschise la culoare.

11 Imparatului Nero a fost numit „prazofagul” deoarece consuma cantitati mari de praz condimentat cu ulei de masline, convins fiind ca astfel i se limpezeste vocea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare