Legume

#ridichi #legume #spanac #rucola #salata #gradina de legume #legume primavara #legume de primavara

Legume de primavara care cresc rapid, pentru o recolta timpurie

Nimic nu este mai placut primavara decat sa stii ca poti culege salata verde proaspata sau frunze tinere de spanac din propria gradina. Sunt cateva soiuri de legume care au o crestere foarte rapida, astfel ca in doar 30 de zile de la plantare poti avea prima recolta. Avantajul legumelor timpurii este acela ca te poti bucura de ele saptamani intregi, intrucat semintele nu rasar si se dezvolta toate in acelari ritm.


Ridichile de luna

Ridichile de luna se cultiva direct in solul din gradina, de la jumatatea lunii martie pana la finalul lunii aprilie. In doar 30 de zile de la insamantare, poti smulge din pamant primele ridichi crocante, insa daca observi ca acestea nu sunt suficient de mari, este bine sa le mai lasi cateva zile in sol. Trebuie sa stii ca ridichile de luna nu au o viata foarte lunga, astfel ca daca le lasi sa creasca prea mult, vor deveni tari, atoase si pline de goluri. In plus, pot deveni un festin culinar pentru larve si alti daunatori.


Salata verde

Salata verde poate fi plantata initial in rasadnite, daca vremea este friguroasa sau zapada nu s-a topit. In schimb, daca vremea din luna martie se mentine constant peste 0 grade Celsius in timpul zilei, poti cultiva salata verde direct in solul din gradina. Dupa 65 de zile, poti culege primele frunze de salata verde, insa, in functie de soiul pe care il alegi, este posibil ca prima recolta sa se faca la 80 de zile de la insamantare.


Spanacul

Spanacul se numara si el printre legumele cu o crestere rapida. Seamana semintele de spanac in prima jumatate a lunii martie, pentru a te bucura de o recolta timpurie de frunze pline de vitamine si minerale. In general, spanacul poate fi cules dupa 45-50 de zile de la insamantare.


Rucola

Rucola este o planta care iubeste racoarea, de aceea se dezvolta excelent chiar si in zilele friguroase de primavara. Semintele se planteaza in solul din gradina imediat ce solul poate fi sapat. Intr-o saptamana, semintele vor germina, iar dupa aproximativ 30 de zile vor da nastere unor frunze tinere, numai bune de cules pentru consumul zilnic.

Sursa foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului