Legume

#iertare #plante aromatice #ierburi aromatice

Invata sa cultivi acasa ierburile armatice pentru pizza

Cui nu ii place pizza? Cu blat crocant, sos delicios de tomate si mozzarella suculenta, pizza este gustarea ideala pentru intalnirile cu prietenii sau pentru cinele rapide. Daca vrei sa obtii o pizza perfecta, este ideal sa cultivi acasa ingredientele necesare, in loc sa le cumperi din supermarket. Descopera mai jos care sunt pasii pentru  a cultiva singur ierburi si legume gustoase pentru pizza ta!


Materiale de care ai nevoie:

  • 3 rasaduri de legume precum ardei, rosii si ceapa
  • 3 rasaduri de ierburi, precum busuioc, cimbru si oregano
  • 6 farfurii din plastic
  • 1 ghiveci foarte mare

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi:


1. Deseneaza marginile celor 6 farfurii

Daca vrei sa ai o mini-gradina vesela pentru legumele si ierburile pentru pizza, poti colora marginile farfuriilor, in functie de plantele pe care vrei sa le delimitezi. In plus, poti folosi diverse desene, de la linii ondulate, pana la romburi si stelute.

2. Pregateste ghiveciul pentru plantare

In ghiveciul ales, incepe prin a adauga pamant pentru plante si cateva pietre, care sa ajute la drenaj. Ai grija si ca partea de jos a ghiveciului sa aiba cateva gauri prin care sa se scurga apa. De asemenea, evita sa umpli ghiveciul, pana la refuz, cu pamant.

Cu ajutorul celor sase farfurii, imparte spatiul din ghiveci in spatii individuale, in care sa plantezi ierburile si legumele. Fixeaza bine farfuriile, astfel incat acestea sa nu cada peste plantele tale si sa le rupa.

3. Fa mici adancituri in pamantul din ghiveci

In fiecare sectiune a ghiveciului tau, fa cateva adancituri, suficient de mari incat sa incapa radacinile plantelor pe care urmeaza sa le cultivi. Adauga apoi plantele, fixeaza bine radacina cu pamant, pe care il uzi ulterior cu apa.

Daca intampini dificultati la scoaterea plantei din ghiveci sau daca radacinile sunt prea mari pentru gropile facute in pamant, mai taie din radacini sau indeparteaza excesul de pamant. Ai grija, insa, ca planta sa nu fie vatamata! Nu se va inradacina si in scurt timp se va ofili.

De asemenea, atunci cand plantezi ierburile si legumele, incearca sa le introduci in pamant pana la baza coroanei, astfel incat foarte putin din tulpina sa ramana afara. Preseaza bine pamantul in jurul tulpinii si uda imediat.

4. Aranjeaza plantele in sectiuni

Pentru ghiveciul tau, alterneaza rasadurile de rosii, busuioc, ardei, cimbru, ceapa si oregano. Pentru un efect frumos, este ideal sa plantezi alternativ ierburile si legumele.

5. Asaza plantele la lumina

Pentru a creste, ierburile si legumele au nevoie de lumina directa a soarelui. Dupa ce ai cultivat plantele, este foarte important ca ele sa primeasca suficienta lumina, astfel ca trebuie sa le muti intr-un loc potrivit.

Ghiveciul poate fi asezat si in bucatarie, pe pervaz, sau in balcon, pe un dulap. Ai grija sa nu uiti planta la soare fara sa o uzi regulat.

6. Verifica frecvent rosiile si ardeii

Verifica din cand in cand rosiile si ardeii. In momentul in care cresc mai mari de 20 de centimetri, sprijina plantele de un arac pe care il fixezi in pamant. Atunci cand plantele vor incepe sa faca legume, nu se vor rupe, iar tu vei putea sa prepari pizza perfecta, cu ingrediente naturale, cultivate de tine.

7. Pregateste pizza perfecta

Ai ajuns si la momentul mult asteptat: prepararea delicioasei pizza. Dupa ce ai ingrijit plantele, acum le poti folosi cu incredere pentru a pregati pizza preferata. Si nu uita ca sosul de tomate, asezonat cu oregano si busuioc, reprezinta baza pentru pizza perfecta.

Sursa foto: egparkprovidentimes.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului