Legume

#plantare rasaduri #rasaduri gradina #ianuarie #rasaduri #castraveti #ceapa #ardei #legume #vinete

Ianuarie, luna perfecta pentru semanarea primelor rasaduri de legume

Vrei ca primavara sa te prinda pregatit cu rasaduri mari si sanatoase, bune de transplantat in gradina? Atunci trebuie sa te pregatesti din timp, deoarece unele legume au nevoie de 6-8 saptamani pentru a prinde radacini viguroase si a fi transplantate in sera sau in gradina. Iata care sunt legumele ale caror rasaduri le poti planta in ianuarie.

Castraveti

Castravetii au nevoie de 6-8 saptamani de crestere pentru a prinde radacini viguroase si a rezista in gradina. Asadar, trebuie sa se pregateasca intens inca de pe acum. Rasadurile de castraveti se planteaza in prima decada a lunii. Acestea pot fi mutate apoi in sere,sau direct in gradina, la doua saptamani dupa ultimul inghet.

Ardei grasi

Jumatatea lunii ianuarie este perfecta pentru plantarea rasadurilor de ardei grasi. Acestia au nevoie de 8-10 saptamani pentru ca plantele sa fie suficient de mari si rezistente, pentru a putea fi transplantate.

Vinete

Vinetele iubesc caldura, insa rasadurile lor trebuie plantate inca din ianuarie. Acestea se tin in interior pana la venirea primaverii. In functie de temperatura asigurata, de sol si de ingrijirile primite, rasadurile de vinete pot fi transpaltate in gradina la 10-12 saptamani de la plantare.

Ceapa

Vrei sa te bucuri e ceapa verde de Paste? Planteaza rasaduri in casa, in ultima saptamana din ianuarie. Desi semintele de ceapa germineaza in aproximativ doua saptamani, acestea au nevoie de alte cateva saptamani pentru a da nastere frunzelor verzi si bulbilor albi si aromati. Rasadurile se muta in solul din gradina cu 4 saptamani inainte de ultimul inghet.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului