Legume

#ghivece rosii #rosii gradina #amenajare gradina #ghivece #gradina #rosii

Gradina din balcon! Cum sa cresti rosii in ghivece

Stai la bloc si te-ai hotarat sa cresti rosiile in ghiveci? Atunci trebuie sa stii cum sa ai grija de acestea corespunzator, pentru a te bucura de roade bogate si gustoase.

Ingrijirea rosiilor in ghiveci

Pentru a se dezvolta armonios, rosiile crescute in ghiveci au nevoie de ingrasamant si fertilizare. Rosiile crescute in ghiveci vor "consuma" rapid substantele nutritive din sol, spre deosebire ce cele din gradina, care beneficiaza in permanenta de substante nutritive.

Adauga fertilizant in cantitati mici, insa, o data la doua saptamani, pana in momentul in care planta nu mai face flori.

Atentie! Ingrasamantul de grajd trebuie evitat in cazul legumelor crescute in ghiveci. Acest tip de fertilizant este mult prea acid, ducand la ofilirea plantei.

Asigura-i necesarul de apa

In sezonul cald, rosiile au nevoie de udari abundente. Uda rosiile zilnic, la primele ore ale diminetii, cand soarele nu a ajuns inca la acestea. In zilele caniculare, cand solul se usuca complet, pana la apus, va trebui sa le asiguri si o a doua udare, dupa lasarea serii.

Asigura sprijin plantei

Pe masura ce creste, planta va avea nevoie de sprijin. Infige in pamant o stinghie de lemn de care sa legi planta. Pe masura ce aceasta incepe sa rodeasca, este posibil sa aiba nevoie de noi puncte de sprijin. Asadar, daca este necesar, nu ezita sa adaugi mai multe stinghii.

Culege rosiile pe masura ce se coc

Rosiile, nu se coc toate odata. Asadar, este necesar sa culegi fructele pe masura ce se coc, pentru ca celelalte rosii sa aiba suficient spatiu pentru a se dezvolta armonios.

Sursa foto: patiogardening101.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare