Legume

#legume #rosii #ardei #ceapa #verdeata #patrunjel #castraveti #legume gradina #legume balcon

Gradina din apartament: ce legume poti sa cresti chiar la tine in balcon!

Rezerva de verdeturi pentru uz propriu in bucatarie nu trebuie cautata zilnic in piata. Cu un pic de efort, poti sa iti amenajezi o mini-gradina cu verdeturi chiar pe balconul apartamentului tau. Alege legume pe care le utilizezi aproape zilnic si sunt usor de cultivat. Iata cateva exemple:

1. Ridichii de vara

Soiurile de ridichii de vara pot fi plantate incepand cu ultima jumatate a lunii mai pana in luna august. Soiurile de vara au avantajul de a se coace in doar patru saptamani. Au nevoie de un sol bine drenat, amestecat cu putin nisip si de locuri luminoase. Sunt perfecte in salatele de cruditati atat de gustoase in sezonul cald.

2. Castraveti

In aceasta perioada, poti planta in balcon si castraveti. Asigura cate un ghiveci incapator pentru fiecare cuib plantat si da-le voie sa se catere pe langa pereti. Vor creste mai bine, nu iti vor ocupa balconul si ii vei putea recolta mai usor.

3. Rosii cherry

Rosiile cherry au avantajul de a creste direct din seminte aruncate intr-un pamant fertil. Pregateste din timp si tepuse de sprijin pentru tufe. Asigura ghivece de dimensiuni medii pentru fiecare tufa in parte. Sunt perfecte pentru salate, ciorbe si tocanite, iar spre toamna le poti conserva sub forma de muraturi.

4. Rasaduri de ceapa

Ceapa din samanta se cultiva incepand cu luna mai. Cauta soiuri de samanta Diamant sau Rosie de Fagaras si planteaza-le intr-un sol nisipos, imbogatit cu humus. Intr-o luna si jumatate vei avea la discretie ceapa verde pentru condimentarea mancarurilor.

5. Ardei iuti

O rezerva de ardei iuti pentru condimentarea mancarurilor picante este intotdeauna binevenita. Anumite varietati de ardei iute, precum Capsicum frutescens, cresc mai bine in interior, oferind o recolta bogata de ardei. Gaseste ghivecele potrivite pentru a planta semintele si ai grija sa alegi un sol bine drenat si fertil. Pune ghivecele intr-un loc insorit.

6. Rezerve de toamna

Odata recoltate anumite culturi, din 15 august te poti pregati sa plantezi alte legume si zarzavaturi. Astfel, in acea perioada poti planta seminte de salata verde pentru ultimele recolte din toamna, dar si patrunjel, acesta urmand sa iti asigure rezerva de zarzavat proaspat pana tarziu in iarna.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului