Legume

#legume ghiveci #balcom #crestere legume #legume balcon #legume

Gradina cu legume din balcon! Iata ce poti creste la bloc

Doar pentru ca stai la bloc si nu la curte nu inseamna ca trebuie sa renunti la pasiunea ta pentru gradinarit. Balconul este cel care tine loc de gradina si il poti amenaja dupa pofta inimii. Poti creste aproape orice planta sau leguma iti doresti daca tii cont de nevoile acestora.

Plantele aromatice

Plantele aromatice sunt unele dintre cele mai usor de cultivat in ghiveci. Acestea au nevoie de un amestec de pamant de gradina si pamant universal pentru flori pentru o buna dezvoltare. Tine insa cont de idicatiile inscrise pe pliculetul cu seminte. Asadar poti creste cu incredere plante precum lamaita, menta, busuioc, oregano, cimbru, tarhon, menta, leustean, marar sau patrunjel. Intr-un ghiveci inalt poti creste chiar si patrunjel pentru radacina si morcovi.

Legume

Daca ai suficient spatiu in balcon, poti creste in ghivece incapatoare legume percum rosii, castraveti, ardei grasi, ardei iuti ori gogosari, ceapa verde, usturoi verde si chiar spanac sau rucola.

Pentru o buna dezoltare este indicat sa le asiguri nutrientii de care au nevoie si este de preferat sa le plantezi in pamant de tara.

Daca ai suficient timp la dispozitie poti creste si legume mai pretentioase precum salata, varza sau varza de Bruxelles.

Fructe

Nici fructele nu trebuie sa-ti lipseasca din balcon. Pentru a economisi spatiu poti opta pentru a creste capsuni in ghivece suspendate. In schimb, daca dispui de spatiul necesat poti cumpara din magazinele de bricolaj pomi fructiferi in ghiveci.

Sursa foto: agrointel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului