Legume

# ingrijire castraveti #cenusa #castraveti

De ce gradinarii priceputi pun cenusa peste castraveti. Efectul este uimitor si sigur vei aplica si tu acest truc

Ingrijirea castravetilor nu este deloc usoara. Daca pana acum te-ai uitat cu invidie la recoltele vecinilor sau gradinarilor priceputi, este cazul sa afli si tu secretul lor. Nu este cazul sa dai iama in produsele chimice din magazinele specializate si sa faci cheltuieli inutile. Exista o varianta mult mai ieftina si mai eficienta pentru a obtine cea mai buna recolta de castraveti.

Una dintre marile probleme ale castravetilor o reprezinta ingalbenirea frunzelor. In momentul in care apare acest efect, trebuie sa iei imediat masuri. Acest lucru arata faptul ca legumelor le lipsesc minerale si vitamine.Pentru a salva cultura, gradinarii profesionisti apeleaza la un truc: cenusa, care este un ingrasamant natural cu efecte uimitoare pentru culturile de legume.

Cum prepari solutia de cenusa

Ai nevoie de un pahar cu cenusa si 10 litri de apa, ideal ar fi sa folosesti apa de ploaie. Amesteca ingredientele, apoi lasa solutia la macerat pentru o zi.

Tufele de castraveți trebuie sa fie fertilizate in timp ce solul este umed, adaugand 1 litru din soluție sub fiecare planta din gradina. Cel mai bine este uzi castravetii cu aceasta solutie la inceputul perioadei de inflorire. In perioada de crestere activa si de formare a mugurilor se efectueaza cate 3-4 fertilizari pe luna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului