Legume

#ingrijrie rosii #de ce cad florile rosiilor #flori rosii #rosii

De ce cad florile rosiilor?

Rosiile sunt una dintre cele mai populare legume cultivate in gradini si sere, dar uneori pot aparea probleme in dezvoltarea lor. Unul dintre aceste probleme comune este caderea florilor, ceea ce poate afecta in mod direct productia de rosii. Iata de ce cad florile rosiilor si cum sa gestionezi aceasta situatie.

Temperatura si umiditate

Rosiile sunt plante sensibile la temperaturi si umiditate extreme. Excesul de caldura sau de frig poate determina caderea florilor. In cazul temperaturilor ridicate, planta poate respinge polenul si isi va pierde florile. De asemenea, fluctuatiile bruste de temperatura pot afecta polenizarea si pot duce la caderea florilor. Asigura-te ca planta este cultivata intr-un mediu cu temperaturi optime si stabile, iar solul este mentinut la o umiditate adecvata. De asemenea, alege soiuri de rosii care sunt rezistente climei din Romania.

Polenizare deficitara

Uneori, caderea florilor poate fi rezultatul unei polenizari deficitare. Rosiile sunt polenizate de vant sau de polenizatori, cum ar fi albinele. Daca exista o lipsa de polenizatori in zona sau daca plantele de rosii sunt crescute intr-un mediu inchis, acest lucru poate duce la o polenizare insuficienta si caderea florilor. In acest caz, poti utiliza metode de polenizare manuala.

Lipsa de nutrienti

Nutrientii esentiali, cum ar fi azotul, fosforul si potasiul, sunt necesari pentru o crestere sanatoasa a plantelor si dezvoltarea corespunzatoare a florilor. Lipsa unor astfel de nutrienti poate duce la caderea florilor. Asigura-te ca furnizezi plantei un ingrasamant echilibrat si ca respecti cerintele specifice ale rosiilor.

Boli si infectii

Anumite boli si infectii pot afecta si provoca caderea florilor la rosii. Boli precum putregaiul cenusiu, fuzarioza sau nematozii pot afecta radacinile si sistemul vascular al plantei, ceea ce poate conduce la caderea florilor. Este important sa monitorizezi plantele pentru a observa semne de boli sau infectii, astfel incat sa iei masuri rapid, inainte ca acestea sa se extinda la toata cultura. Tratamente adecvate pentru aceste boli pot fi utilizarea de fungicide sau tratamente organice, pentru a controla sau preveni infectiile.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului