Legume

#ingrijire rasaduri #stafide #rasaduri

Cum te ajuta stafidele sa obtii rasaduri sanatoase. Metoda pe care trebuie sa o stii

 Foarte multe persoane cresc rasaduri primavara, incepand din luna martie, pe care le planteaza apoi in gradina. Pentru a te asigura ca rasadurile tale rezista si vei avea o cultura puternica, trebuie sa folosesti mici trucuri.

 

Gradinarii cu experienta spun ca poti folosi stafide pentru a ajuta plantele in stadiul initial de crestere. Nu toata lumea stie ca stafidele sunt un supliment excelent. Acest ingrasamant natural este la indemana atunci cand cresteti diferite rasaduri in stadiul initial.

Stafidele contin oligoelemente utile, foarte necesare pentru plante.

Iata cum sa prepari ingrasamant din stafide: nu ai nevoie de stafidele in sine, ci de un decoct din ele. Acest lichid contine multa glucoza, care va patrunde cu usurinta in radacinile plantelor si le va oferi energie.

Pentru a obtine decoctul trebuie sa pui o mana de stafide uscate intr-un litru de apa fierbinte, dar nu clocotita. Lasa-le la infuzat timp de o ora, apoi strecoara apa. Foloseste lichidul pentru a uda rasadurile.

Este foarte important sa nu uzi direct pamantul uscat, cu umezit usor inainte cu apa obisnuita. Acest ingrasamant este potrivit inca de mai primele rasaduri, adici la cateva saptamani de cand ai pus semintele. Rasadurile trebuie udate cu decoctul de stafide o data la 10 zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului