Legume

# prevenire incoltire # usturoi proaspat # depozitare usturoi #usturoi

Cum sa previi incoltirea usturoiului iarna: sfaturi esentiale si greseli de evitat

Usturoiul este un ingredient esential in bucatarie, dar pe timpul iernii poate incepe sa incolteasca, pierzandu-si astfel prospetimea. Acest proces apare atunci cand cateii sunt expusi la conditii de umiditate si temperatura nepotrivite. Din fericire, exista metode eficiente pentru a preveni acest fenomen si pentru a te bucura de usturoi proaspat mai mult timp.

Metode eficiente pentru a preveni incoltirea usturoiului

Una dintre cele mai simple solutii este pastrarea usturoiului la congelator. Poti pune intreaga capatana sau, daca preferi, poti curata cateii de coaja si apoi sa ii depozitezi intr-o punga de plastic, sigilata bine, inainte de a-i pune la congelator. „Usturoiul se va inmuia putin, dar acest lucru nu afecteaza gustul atunci cand este folosit in preparate gatite”, scrie cumsa.ro.

O alta metoda eficienta este tocarea usturoiului inainte de congelare. Poti marunti cateii si sa ii pui in pungi sigilate, ceea ce iti va usura munca atunci cand vei avea nevoie de usturoi in retete.

Greseli de evitat pentru a pastra usturoiul proaspat

Pentru a preveni incoltirea, este important sa tii cont de cateva greseli frecvente:

  • Evita pastrarea usturoiului in pungi de plastic sau caserole – acestea mentin umiditatea ridicata si favorizeaza germinatia. Opteaza in schimb pentru pungi de hartie sau material textil, care permit circulatia aerului.
  • Nu depozita usturoiul alaturi de ceapa sau cartofi – aceste legume elibereaza etilena, un gaz care accelereaza incoltirea.
  • Nu pastra usturoiul la frigider – desi poate parea o solutie buna, temperatura scazuta si umiditatea favorizeaza incoltirea rapida. Usturoiul trebuie depozitat intr-un loc uscat, aerisit si intunecat pentru a ramane proaspat.

Prin aplicarea acestor sfaturi simple, vei reusi sa pastrezi usturoiul proaspat mai mult timp, evitand pierderile si asigurandu-te ca aroma sa inconfundabila ramane intacta in preparatele tale preferate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare