Legume

#telina #plantare #cultivare #legume #gradina

Cum sa cultivi telina

Cultivarea telinei este o adevarata provocare deoarece aceasta se dezvolta cel mai bine acolo unde sezonul rece este lung, iar clima este umeda. Cu toate acestea, gustul proaspat de telina de gradina este de zeci de ori mai bun si mai aromat decat produsele care se gasesc in supermarketuri , asa ca plantarea acesteia merita orice efort.

Iata conditiile de care ai nevoie pentru a planta telina

1 Achizitioneaza seminte de telina, de preferat din pietele locale pentru ca cele din supermarketuri sunt tratate artificial, iar rezultatul final poate sa fie 100% sanatos, bio.

2 Semintele de teline se planteaza cu aproximativ doua luni inainte de ultimul inghet estimat. Telina are nevoie de un sol foarte rece pentru a se dezvolta, asa ca nu trebuie sa iti fie teama ca leguma va ingheta deoarece acest lucru nu se va intampla.

3 Alege un sol care este expus la soare cel putin 6 ore pe zi, care este umed si care are ph-ul de 6.0 – 6.5. Asigura-te ca solul este si se poate pastra umed cat mai mult timp pentru ca altfel recolta va fi una foarte slaba.

4 Cu o saptamana inainte de plantare , amesteca solul cu gunoi din grajdul animalelor pentru ca el sa reprezinte astfel o baza concentrata si sa fie un astfel incat telina sa se dezvolte intr-un mod natural si puternic in acelasi timp. De asemenea, ar fi bine sa mai adaugi, o data pe luna, un astfel de ingrasamant natural pentru a da legumei toate resursele necesare unei dezvoltari sanatoase.

5 Pentru ca telina are nevoie de un continut ridicat de potasiu in sol, este recomandat sa presari peste zona de plantare cenusa de lemn. Aceasta va oferi solului, si astfel legumei, necesarul de potasiu.

6 Planteaza semintele la aproximativ 6 – 10 centimetri distanta, astfel incat legumele sa aiba spatiul necesar pentru dezvoltare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului