Legume

#ghiveci #legume #cultivare legume #legume in ghiveci

Cum sa cultivi legume in ghiveci

Daca spatiul din jurul casei nu iti permite sa iti amenajezi o gradina cu legume, poti alege varianta mai simpla de a cultiva legumele intr-un ghiveci. Cultivarea legumelor in ghiveci te va scuti de energia si timpul petrecut sapand in gradina, iar rezultatul va fi acelasi. Iti prezentam cateva ponturi pentru a sadi cu succes legumele in ghiveci.


Alege vasul potrivit pentru legume

Pentru a planta legumele este nevoie de un recipient destul de mare, intrucat acestea au nevoie de spatiu sa se dezvolte. Intrucat nu beneficiezi de foarte mult spatiu, este bine sa plantezi legumele consumate in mod frecvent. Este important ca atunci cand alegi vasele pentru a cultiva legumele sa te asiguri ca au si orificii pentru scurgerea apei.


Alege solul potrivit pentru legume

Pentru ca legumele sa se dezvolte corespunzator, este important sa alegi si solul potrivit. Acesta trebuie sa imite, pe cat posibil, solul in care cresc legumele in conditii naturale.

Solul trebuie sa ofere radacinilor substantele nutritive necesare. In acest sens, legumele din ghiveci au nevoie de mai multe asemenea substante decat cele plantate in gradina. Asadar, verifica frecvent calitatea solului si schimba pamantul atunci cand este cazul.


Planteaza semintele

Pentru a planta semintele, fa cate un sant adanc pentru fiecare leguma pe care vrei sa o plantezi, respectand instructiunile de pe pachetele de seminte. Poti planta ridichi, morcovi si salata in acelasi ghiveci, spre exemplu. Dupa ce ai plantat semintele, adauga inca un rand de pamant si apoi uda cu grija rasadul.


Ingrijirea legumelor din ghiveci

Amplaseaza ghiveciul intr-un loc calduros si in apropierea unei ferestre pentru a beneficia din plin de razele soarelui. In plus, pentru ca legumele sa se dezvolte, este necesar sa uzi constant solul. Astfel, ajuti semintele sa germineze. De obicei, dureaza intre trei si cinci zile pentru ca ridichile sa inmugureasca si o saptamana sau doua pentru morcovi.

Cel mai bun moment pentru a uda legumele este dimineata.

Sursa foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare