Legume

#castraveti #plantare #legume

Cum sa cultivi castraveti

Castravetele este una dintre cele mai rapsandite legume consumate de catre om. Aceasta leguma are calitati gastronomice remarcabile si poate fi consumata aproape tot timpul anului. Castravetele este o planta care prefera locurile luminoase, calde si umede, fara curenti de aer . Castravetele are nevoie de sol umed, insa fara exces de apa, altfel radacinile vor putrezi.

 


Conditii de mediu si substrat

 

Castravetii sunt plante usor de plantat si intretinut. Aceasta leguma are nevoie de multa lumina, soluri umede si bine afanate si mult spatiu pentru a creste si a se dezvolta. Inainte de a planta castraveti, trebuie sa ai grija de solul in care urmeaza sa faci plantarea.

Aceasta trebuie sa fie bine afanat si sa nu retina apa in perioadele cu ploi. Daca sta prea mult timp in apa, radacina castravetelui va putrezi si iti vei pierde cultura. Nu trebuie sa cultivi castravetii pe locul pe care in sezonul precedent au crescut pepeni sau dovlecei.

Castravetii sunt plante subtropicale, care iubesc caldura si umiditatea. Pregateste solul cu o luna inainte de a cultiva castravetii. Castravetii sunt plante cataratoare , asa ca pune in gradina si cativa araci pe care sa urce. Astfel vei fi sigur ca vor creste frumos si vor face si mai multe legume.

 

Semanare

 

In serele incalzite, semintele de castravete se seamana primvara devreme. Daca vrei sa plantezi afara, atunci trebuie sa astepti pana pe la mijlocul primaverii, cand esti sigur ca vremea nu se va inrautati si nu vor mai veni ingheturi. Semintele vor germina intr-o saptamana. Inainte de a planta rasadurile afara este bine ca cel putin o saptamana acestea sa stea intr-un loc racoros, pentru a se obisnui cu vremea de afara.

 

Ingrijire

 

In perioada de crestere este bine sa uzi castravetii in mod regulat, insa ai grija la cantitatea de apa. Acestia nu trebuie sa stea prea mult in apa, altfel vor putrezi. Atunci cand infloresc, este bine bine sa rupi florile uscate. Altfel castravetii vor avea un gust amarui. Dupa ce apar si castravetii, este bine sa ii fertilizati cu ingrasamant la fiecare doua saptamani.

 

Recoltare

 

Recoltarea castravetilor se face cand acestia sunt tineri. Pentru murat sunt indicati castravetii cu o lungime de 10-12 centimetri. Recoltarea castravetilor se face la 3-4 zile, pentru ca acestia cresc destul de repede si risti sa nu mai poata fi buni pentru consum. Daca lasi castravetii neculesi, acestia nu vor mai rodi.

Sursa foto : www.blurtit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului