Legume

#gradina de legume #amenajare gradina #gradina #gradina mica

Cum sa cresti legumele preferate intr-o gradina de doar un metru patrat

Ai o gradina mult prea mica, insa iti doresti sa cresti propriile legume? Nu trebuie sa renunti la aceasta idee. Poti transforma chiar si cea mai mica curte intr-o gradina de legume daca tii cont de cateva trucuri simple. Important este sa-ti doresti asta cu adevarat.

1. Alege plantele potrivite

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te hotarasti ce legume vrei sa cresti in gradina. Varza, cartofii, castravetii, salata, ridichile si plantele aromatice sunt doar cateva dintre optiuni. In plus acesta cresc foarte bine impreuna.

Pentru a profita din plin de spatiul pe care-l ai la dispozitie poti alege plante cataratoare, care produc roade bogate, dar ocupa putin spatiu. De exemplu, poti alege rosii cherry in schimbul rosiilor clasice, sau poti planta o tufa de capsune cataratoare. Aceasta poate depasi un metru in inaltime daca ii pui la dispozitie un suport pe care sa se catere si va produce roade bogate.

2. Imparte terenul un mai multe segmente

Sursa foto: brightside.me

Daca vrei sa plantezi diverse legume in gradina ta, imparte terenul astfel incat sa obtii 9 sau 12 patrate, in functie de preferinte. In fiecare patrat rezultat planteaza legumele dorite, tinand cont de conditiile in care acestea trebuie sa cresca. In timp ce unele pot fi plantate aproape unele de altele, alte legume vor avea nevoie sa mai mult spatiu intre tufe.

Asaza in spatele gradinii plantele care cresc cel mai mult in inaltime iar pe cele mai mici in fata. Asftel plantele tale vor avea suficienta lumina, iar tu le vei putea observa cu usurinta pe toate.

3. Profita la maxim de spatiul disponibil

Deoarece gradina ta este una foarte mica, ce nu-ti ofera prilejul de a planta tot ce-ti doresti, poti planta pe margini, florile preferate, iar intre randurile de legume poti planta ierburile aromatice preferate. Acestea nu sunt doar savuroare in preparate ci tin si o parte din daunatori la distanta.

Sursa foto: leaderlocalgrants.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului