Legume

#rosii #ingrijire rosii #plantare rosii #rosii de gradina

Cum previi caderea florilor rosiilor

Rosiile nu sunt plante foarte pretentioase, insa caderea florilor poate fi o problema si pentru gradinarii experimentati. Afla cum sa previi caderea florilor rosiilor.



Atunci cand sunt bine ingrijite, rosiile pot oferi o recolta bogata. Aceasta este insa amenintata de caderea florilor, care elimina sansa de dezvoltare a fructelor.

Daca nu are parte de conditii prielnice, planta va renunta rapid la flori si se va concentra asupra supravietuirii.


Conditiile care favorizeaza caderea florilor


Rosiile sanatoase pot pune semne mari de intrebare gradinarului atunci cand florile de usuca si cad inainte de formarea fructelor. Problema cea mai mare care poate impiedica o recolta bogata este temperatura . Plantele prefera temperaturi situate intre 21 si 29 C, pentru dezvoltarea corecta a florilor si fructelor.

Lipsa polenizarii este o alta problema, care poate fi agravata si de umiditate. In cazul umiditatii prea ridicate sau prea scazute, florile nu vor fi polenizate corect, iar fructele vor intarzia sa apara.

Continutul de sodiu din sol poate fi o alta problema care duce la caderea florilor rosiilor. Lipsa de apa sau stresul provocat plantei de boli sau insecte sunt alte cauze ce pot provoca uscarea florilor.

In ultimul rand, o planta care are deja in dezvoltare un numar mare de fructe poate renunta la florile deschise deja, pentru a oferi hrana necesara fructelor.


Cum poti preveni caderea florilor rosiilor


Pe timpul verii, plantele expuse la temperaturi de peste 40 C pot abandona florile in numai cateva ore. Rosiile prefera o variatie mica de temperatura, iar daca mercurul din termometre scade sub 13 grade pe timpul noptii, florile pot fi compromise. Daca temperaturile depasesc 21 C pe timpul noptii, efectul va fi acelasi.

Plantarea rosiilor nu trebuie grabita primavara. Daca vrei ca plantele tale sa reziste, va trebui sa le acoperi in noptile in care temperatura scade sub 13 grade.

Ingrasamintele au un rol important in dezvoltarea plantei, insa hranirea lor saptamanala poate creste prea mult nivelul de sodiu din pamant, lucru ce duce la dezvoltarea frunzelor, nu a florilor si fructelor.

Rosiile prefera o umiditate intre 40% si 70%. Polenul se poate lipi de pistil doar in aceste conditii. Daca umiditatea este prea mica sau prea mare, florile nu vor fi polenizate si nu vor produce fructe. Poti uda frunzele pe timpul zilei daca umiditatea scade, insa nu face asta daca observi prezenta unor boli cauzate de ciuperci.

Pentru ca radacinile rosiilor se dezvolta in adancime, ajungand pana la 1,5 m, este important la plantele sa fie udate corespunzator. In perioadele uscate, uda plantele generos, o data pe saptamana.

Chiar daca totul merge bine pentru rosiile tale si conditiile de mediu nu le afecteaza in mod negativ, ele pot renunta la flori atunci cand au deja in dezvoltare prea multe fructe. Dupa recoltare, florile ar trebui sa apara din nou.

Pastreaza-ti plantele sanatoase si acorda-le atentia necesara pentru a preveni caderea florilor rosiilor, proces ce iti poate micsora recolta din gradina.


Sursa foto: Insightfulnana.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare