Legume

#legume #fructe #gradina #plantare legume #plantare fructe

Legume si fructe pe care le poti planta in aceasta perioada

Sfarsitul primaverii se apropie cu pasi repezi si nu mai ai prea mult timp la dispozitie pentru a-ti imbogati gradina de legume cu semintele unei recolte de produse naturale de vara. Iata plantele pe care le poti sadi in gradina in urmatoarea perioada!

Pepenele galben

Pepenele se planteaza la mijlocul acestei luni, pentru a fi numai bun de recoltat la mijlocul lunii august. Penele galben are nevoie de foarte multa caldura, asa ca este recomandat sa ii plantezi intr-un loc insorit.

Asaza o folie de plastic peste sol cu cateva zile inainte de a pune semintele, pentru a incalzi solul in care vei pune semintele. Daca ai un zid orientat spre sud, poti pune semintele de pepene galben la mica distanta de acesta. Caldura se va reflecta direct asupra cuibului rasadit. Alege soiurile Solid Gold sau Galia pentru o savoare mai puternica a fructului.

Fasolea

Fasolea tufa si cea de arac pot fi plantate in aceasta perioada. Secretul este sa plantezi intai un soi si la o saptamana, sa-l plantezi pe celalat. Dupa insamantare poti pune chiar si aracul. Fasolea verde va da un randament sporit acum, in doua luni putand sa te bucuri de roadele ei. Va avea nevoie in acelasi timp de soare si de udari dese, asa ca un sistem de irigatie este indicat.

Dovleceii

Deliciosii dovlecei pot fi plantati in aceasta perioada intr-un sol bogat si intr-o zona usor umbrita. Insamanteaza in zona potrivita a gradinii si nu uita ca sunt plante cataratoare. Un splalier de lemn sau chiar un pom mai micut pot sa ii ajute sa se ridice la inaltimea dorita.

Ridichii

Ploile din aceasta perioada vor asigura necesarul de apa al ridichiilor. Se planteaza si cresc relativ usor. Au nevoie de un sol constant umed si de umbra pentru a se dezvolta. Asigura-le conditiile acestea si recolta este gata de cules in iulie.

Castravetii

Castravetii sunt destul de pretentiosi. Acestia au nevoie de un sol cald si foarte bogat in nutrienti. Un rasad inaltat ii va ajuta sa se dezvolte mai bine. Semintele se presara direct pe rasad si se acopera usor prin greblare. Protejeaza-le de pasari cu o folie de plastic pana incep sa incolteasca. Dupa aceea pune araci fiecarei plante. Iti va oferi spatiu in gradina, iar castravetii vor fi usor de vazut si cules.

Sursa foto: auntiedogmasgardenspot.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului