Legume

#legume #castravete #plante gradina #planta decorativa #castravete mexican #cultivare castravete mexican

Castravetele mexican, o planta exotica decorativa in gradina ta

Cucamelon sau castravetele mexican poate fi cultivat atat pentru decor, cat si pentru consum. Fructele mici sunt crocante si au gustul asemanator castravetelui verde, insa usor mai acrisor. Iata cum poti cultiva aceasta planta exotica chiar in gradina ta:

 

Cum se cultiva

Cucamelon-Scabra Melothria este usor de cultivat, asa ca nu necesita prea mult efort din partea ta. In plus, nu are nevoie nici de prea mult spatiu, planta preferand sa se dezvolte mai mult pe inaltime. Este si motivul pentru care va trebui sa ii asiguri un suport pentru catarat.

Semintele trebuie semanate in lunile aprilie-mai, atunci cand riscul de inghet a fost eliminat total, iar planta creste de la sine, fiind nevoie doar sa o uzi destul de des. Trebuie sa stii ca plantele nu au nevoie de prea mult spatiu intre ele, asa ca le poti planta cam la 15 centimetri una de cealalta. Au insa nevoie de mult soare. Planta este foarte rezistenta la daunatori.

Florile sunt de culoare galbena si au aproximativ patru milimetri in diametru.

Cand rodeste

Fructele plantei se coc abia spre toamna. Ele au dimensiunea unei alune sau al unui bob de strugure si par un pepene verde in miniatura. Trebuie culese pana sa inceapa sa li se inmoaie coaja.

Cucamelon este o planta perena, care va inflori si va produce fructe multi ani la rand, cu conditia ca radacinile sale sa nu inghete. Din acest motiv, trebuie sa dezgropi toamna inainte ca temperaturile sa inceapa sa scada prea mult si sa o depozitezi in sezonul rece intr-o pivnita.

Cum se consuma

Fructele de Cucamelon sunt crocante si revigorante si se pot consuma proaspete sau conservate. Le poti manca pur si simplu ca pe struguri sau in salata, combinate cu masline si ardei rosu. De asemena, o salata traditionala poate fi foarte bine asezonata cu aceste mici fructe.

Planta nu are prea multe beneficii pentru sanatate, insa este deosebit de aspectuosa. Fructele se preteaza si pentru decoratiuni, daca sunt uscate in bataia soarelui.

Sursa foto: homegrown-revolution.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare