Legume

#castraveti #plante #legume

Castravetele

Castravetele este una dintre cele mai vechi plante cultivate de catre om si una dintre cele mai consumate legume. Proprietatile sale nutritionale si medicale il fac atat prietenul femeilor care vor sa aiba un ten frumos si luminos, dar si al celor care au probleme de greutate sau cu colesterolul.


 

Descriere

 

Castravetii sunt legume crescute pentru consumul alimentar. Acestia poti fi consumati atat proaspeti cat si murati. Castravetele este o leguma de forma lunguiata, cu o coaja verde. Exista numeroase speciide castravete, de diverse marimi si nuante de culori. Unele specii nu au seminte, altele au o coaja foarte subtire.

 

Origini

 

Castravetii sunt unele dintre cele mai vechi plante si se pare ca au aparut acum 10.000 de ani in Asia. Vechii exploratori au adus aceasta leguma in India si in alte parti ale Asiei. Castravetele a fost foarte popular in Egipt, Grecia si Roma unde era folosit nu numai pentru a fi consumat, dar si pentru calitatile sale nutritive pentru ten si piele. Vechii colonisti au introdus castravetele si in America.

Nu se cunoaste insa unde a inceput procesul de preparare a castravetilor murati. Cercetatorii cred ca in Africa exista o specie de castravete care avea un gust mai intepator. Mai tarziu, Spania a fost una dintre tarile unde castravetii murati se consumau in cantitati mari inca de pe vremea Imperiului Roman.

 

Istorie

 

Castravetii sunt originari din India. Se pare insa ca existau mai multe specii de castravete, in diferite zone ale Indiei. A fost introdus in celelalte tari de catre romani si a fost cultivat in Franta, Anglia si mai tarziu si in America de Nord. Locuitorii din Asia consumau castravetele inca de acum 3000 de ani. Castravetele apare si in celebra Epopee a lui Ghilgames, unde era consumat in mod frecvent de catre oameni.

Castravetele a aparut si in Tracia si era unul dintre ingredientele de baza in bucataria unor tari precum Bulgaria si Turcia. Din India s-a raspandit in Grecia si Italia, iar mai apoi si in China. Potrivit cartilor lui Plinius cel Batran, castravetele era alimentul preferat al imparatului Tiberiu. Acesta consuma castraveti zilnic, atat in anotimpurile calde, cat si in cele reci. Se pare ca romanii au fost primii care au cultivat castraveti in sere.

Din Imperiul Roman , castravetele s-a raspandit mai apoi in toata lumea si a devenit repede una dintre cele mai cultivate legume. Christofor Columb a facut cunoscut castravetele si in America, unde a fost cultivat pentru prima oara in Haiti, in 1494.

 

Beneficii medicale

 

Cu toate ca este mai putin nutritiv decat alte fructe si legume, castravetele este o buna sursa de vitamina C si minerale. Castravetele contine de asemenea si vitamina A, potasiu, acid folic , magneziu si fibre. Acesta are si efecte laxative si este una dintre legumele cel mai des intalnite in curele de slabire. Miezul de castravete contine 90% apa, dar si vitamina C si antioxidanti care ajuta la pastrarea unui ten curat si previne umflaturile.

Siliciul din castravete este un component esential pentru un ten sanatos si radiant si previne aparitia cosurilor si a ltor probleme ale tenului. Sucul de castravete este recomandat frecvent pentru a imbunatati aspectul tenului si pentru hidratare. Castravetii sunt benefici si in cazul arsurilor cauzate de soare. De asemenea, castravetele este bun si pentru colesterol si in dietele de slabire.


Sursa foto : www.dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului