Legume

#uscare plante aromatice # uscare ierburi aromatice #ierburi aromatice #plante aromatice

Bucura-te de plantele aromatice si in timpul iernii! Invata cum sa le usuci

Ai plantat in gradina condimente delicioase pe care le folosesti cu drag, de fiecare data, in retetele tale? Nu renunta la ele in timpul iernii! Le poti pastra in camara pentru a te bucura de ele pana la venirea primaverii cand vei folosi condimente proaspete direct din gradina.

Iata ce trebuie sa stii despre uscarea condimentelor din gradina:

Seclecteza plantele

Plantele ce urmeaza a fi uscate trebuie selectate pe categorii. Astfel poti usca plantele intregi sau doar frunze ale acestora (cum este cazul mentei, busuiocului sau lamaitiei). Culege plantele, sorteaza-le si asigura-te ca nu au funze uscate sau afectate de boli ori paraziti.

Indeparteaza insectele si praful

Insectele isi pot gasi adapost printre frunzele plantelor aromatice. Verifica cu atentie ca plantele tale sa nu aiba insecte, apoi clateste-le sub un jet de apa rece pentru a ineparta praful si eventualele substante chimice cu care le-ai stropit. Sterge-le apoi prin tamponare cu un prosop de bucatarie de unica folosinta.

Usuca frunzele pe hartie

Daca usuci doar frunzele va trebui sa le depozitezi pe o bucata de hartie. Pentru a se usca rapid si a nu mucegai este indicat sa nu suprapui frunzele, deoarece vor retine umezeala. Asaza deasupra inca o foaie de hartie. Astfel, frunzele nu doar ca vor fi ferite de praf ci isi vor pastra si culoarea. Spatiul in care le usuci trebuie sa fie uscat si bine aerisit.

Asaza-le in manunchiuri

Indeparteaza ramurile si frunzele de la baza tulpinilor de ierburi aromatice si apoi asaza-le in manunchiuri de 5-6 bucati. Gaureste o punga de hartie pe lateral si leag-o in jurul unui manunchi de ierburi. Apoi agata manunchiul astfel protejat intr-o camera uscata si bine aerisita.

Verifica plantele constant

Uscarea in mod natural a plantelor aromatice este un proces care se poate intinde pe durata a doua luni. Verifica saptamanal modul in care plantele se conserva in punga de hartie. Vei sti ca s-au uscat perfect in momentul in care frunzele lor devin usor sfaramicioase si se depun pe fundul pungii de hartie.

Transplanteaza ierburile aromatice in ghiveci

Daca nu vrei sa usuci plantele, le poti transplanta intr-un ghiveci. In acest fel te vei bucura intreaga iarna de plante proapete intens aromate.

Sura foto: sarahmeyerwalsh.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului