Legume

#plantare legume sera #legume sera #legume iarna #plantare legume #legume

Ai sera? Iata 5 legume pe care le poti cultiva iarna aceasta!

Daca ai o sera, oricat de mica, in gradina ta, atunci e pacat sa nu te ocupi de ea si pe timpul iernii. Mai ales ca ai in felul acesta ocazia sa te bucuri de legume proaspete atunci cand cei mai multi le mananca pe cele conservate sau cumpara din supermarket produse din import.

1. Salata verde

Salata verde este una dintre legumele cel mai usor de cultivat in sezonul rece, cu conditia sa ai o sera. Sadeste rasadurile la o distanta de 15-20 de centimetri intre ele si dupa sase saptamani vei putea deja sa o recoltezi, astfel ca te vei bucura de beneficiile unei salate proaspete chiar si de Craciun. Tot ce trebuie sa faci este sa ii asiguri o buna irigatie, pentru ca altfel salata va prinde un gust amarui.

2. Mazare

Boabele de mazare tanara sunt extrem de gustoase si sunt si o sursa importanta de substante nutritive, dar si de vitamina C si vitamina A. In plus, poti avea parte de ele chiar si cand afara temperaturile scad sub zero grade Celsius. Planteaza semintele de mazare nu foarte adanc in pamant, dar ai grija ca atunci cand plantuta incepe sa rasara sa o fixezi pe un arac ca sa se poata inalta in voie. Si atentie la buruieni. Chiar si in sera pot aparea, asa ca smulege-le cu grija.

3. Fasole urcatoare

Fasolea este o alta leguma care vegeteaza bine in sera, in conditii de temperaturi ridicate si de umiditate crescuta. Trebuie tinut cont ca fasolea poate fi afectata de o serie de patogeni care se dezvolta rapid conditiile de mediu existente.

4. Morcovi

Tot in aceasta perioada se cultiva si morcovii in sera, asta chiar daca nu vei apuca iarna sa te bucuri de roade, ci va trebui sa astepti pana la primavara sau chiar la vara. Insa cel putin trebuie sa stii ca aceasta este perioada optima de insamantare in sera. In schimb, daca ai cultivat morcovi in sera de cu vara, atunci acum este momentul sa ii recoltezi si sa ii depozitezi intr-un loc racoros.

5. Broccoli

In aceasta perioada, mai exact la sfarsitul toamnei, poti planta in sera broccoli, iar pana de Anul Nou il poti deja recolta.

Sursa foto: aquaponicsusa.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului