Legume

#legume #gradina #ingrijire legume #gradina legume #legume usor de crescut

7 tipuri de legume usor de crescut si intretinut

Te-ai saturat de legumele pline de chimicale, palide si fara gust din comert? Realizeaza-ti atunci propria gradina de legume sanatoase, usor de intretinut, care cresc si foarte rapid. Iata cateva dintre soiurile de legume care nu au nevoie de ingrijiri speciale si care se adapteaza foarte usor la orice tip de mediu:

1. Nasturelul

Nasturelul se cultiva foarte usor din seminte. Presara cateva seminte de nasturel pe un sol umed, iar plantele vor rasari rapid in cateva saptamani. Nasturelul creste foarte bine si in ghivece si poate germina chiar si pe o sugativa.

2. Salata verde

Exista o mare varietate de salate, insa cel mai bine ar fi sa optezi pentru soiurile mici, care se intretin usor si nu necesita foarte multa ingrijire. De asemenea, acestea pot fi crescute chiar si in interior.

3. Mazarea

Mazarea este o alta leguma care se intretine usor si creste foarte repede. Inainte de a planta semintele, lasa-le insa cateva ore la inmuiat, pentru a germina cat mai rapid. De asemenea, este foarte important sa cultivi semintele de mazare la o adancime optima, de 2,5 sau 5 cm adancime.

4. Rosiile

Rosiile sunt unele dintre cele mai apreciate si populare legume. Ele cresc pe tot parcursul anului si pot fi cultivate atat in interior, cat si in aer liber. Cultiva semintele de rosii intr-un sol cat mai fertil si umed.

5. Spanacul

Un alt membru al familiei verde foarte apreciat si usor de intretinut este spanacul. Acesta creste foarte rapid din seminte.

5. Ridichile

Ridichile germineaza foarte usor din seminte. Pentru a creste, acestea au nevoie de multa apa si fertilizare regulata. In cazul in care vrei sa le cresti in interior, planteaza-le intr-un ghiveci adanc.

6. Cartofii

Cartofii se obtin tot prin cultivarea semintelor. Acestia au nevoie insa de spatiu, de aceea este bine sa ii plantezi in ghivece mari sau pe mai multe niveluri.

7. Ierburile aromatice

Ierburile aromatice precum menta, mustarul, usturoiul, ghimbirul, lavanda, sau rozmarinul pot fi si ele crescute sezonier si sunt foarte usor de intretinut.

Sursa foto: gricorner.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare