Legume

#rosii gradina #soiuri de rosii #crestere rosii #rosii #legume

7 soiuri de rosii pe care sa le cresti in gradina

Rosiile coapte, dulci si gustoare sunt o incantare in timpul verii, cand devin nelipsite de la orice masa. Pentru a avea propria productie de rosii, poti incerca anul acesta cateva soiuri inedite. Iata cateva sortimente pe care ai putea sa le cresti in gradina.

Rosii merisoare galbene

Rosiile din acest soi au o forma atractiva. Aceste merisoare galbene au gust dulce, usor asemanator cu cel de citrice. Rosiile din acest soi ajung la maturitate in 110-120 de zile, in functie de cum au fost plantate. Atunci cand au soare din plin, rosiile merisoare galbene produc in jur de 1000 de bucati.

Rosii Celano

Cei carora le plac rosiile care cresc pe ciorchie trebuie sa incerce sa planteze si sa cresca soiul Celano. Rosiile din acest soi sunt iubitoare de soare si pentru a creste si se dezvolta cat mai bine va fi necesar sa fie sustinute pe suport. Soiul Celano este unul timpuriu, atingand maturitatea in doar 60-70 de zile dupa plantare. Soiul are o rezistenta deosebita la mana, o boala destul de frecventa care afecteaza rosiile.

Rosii Buffalosun

Rosii Buffalosun sunt faimoase pentru faptul ca sunt extrem de aromate. Aceste rosii au gust dulce si o textura mult mai buna fata de alte soiuri mai populare, care uneori sunt mai moi. Rosiile Buffalosun pot avea culoarea galbena, portocaliu sau rosie. Cand rosia este plantata din rasaduri, ajunge la maturitate in 70 de zile, iar cand este pusa din semunte atinge maturitatea in 110 zile. In medie, rosiile Buffalosun produc 15 fructe pe o planta. Rosiile Buffalosun se dezvolta cel mai bine la soare si rodesc tot sezonul.

Rosii bicolore Chef’s Choice

Rosii bicolore Chef’s Choice au gust dulce si textura fina. Rosiile din acest soi arata spectaculos si in gradina datorita culorii galben-orange. Aceste nici nu crapa asa usor, in ciuda faptului ca au piele subtire. O planta produce in jur de 30 de rosii, iar un fruct cantareste aproximativ 250 de grame. Rosiile din acest soi ajung la maturitate in 75 de zile.

Rosii Crokini

Rosiile Crockini sunt roditoare, producand in jur de 300 de rosii cherry mici pe o singura planta. Rosiile din acest soi sunt duci, au un gust usor acid si sunt ferme, avand o textura aproape crocanta. Soiul acesta mai este apreciat si cautat datorita rezistentei la mana si pentru faptul ca frunctele nu crapa. Rosiile Crokini ajung la maturitate in 60 zile cand sunt plantate rasadauri, respectiv 105 zile cand sunt folosite seminte.

Rosii Early Resilience

Acest tip de rosii roma este apreciat pentru randamentul ridicat (aproximativ 25 de fructe pe tulpina) si pentru rezistena la multe boli care afecteaza fructele plantelor. Rosiile Early Resilience au un gust echilibrat, dulce si acid in acelasi timp, si sunt cautate in special pentru conservele facute acasa si pentru gatit.

Rosii Galahad

Soiul de rosii Galahad este rezistent in fata bolilor si in acelasi timp cautat pentru ca este productiv. Atunci cand plantele au parte de mult soare, fructele sunt mari si recolta bogata. Rosiile din acest soi sunt ideale pentru a prepara sos pentru paste sau salsa. Rosiile Galahad pot fi recoltate la 75 de zile dupa plantare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului