Legume

#legume #legume de toamna #plantare legume #plantare legume toamna

6 legume numai bune de cultivat peste iarna. Iata ce trebuie sa plantezi acum!

Toamna este un sezon potrivit pentru a-ti face o rezerva de legume proaspete pe care sa le plantezi in gradina casei tale. Varietatile de iarna ale unor legume vor necesita un efort minim de ingrijire din partea ta daca le asiguri cele mai bune conditii de crestere pe timpul sezonului rece.

1. Cartofi

Planteaza inca de acum cartofii pentru a te bucura de o recolta buna in primavara anului viitor. Cartofii noi se planteaza in octombrie-noiembrie pe un sol curatat si arat, la o adancime de 25 cm. Planteaza-i in sir si acopera apoi randul cu paie. Iti va proteja cultura de cartofi noi de gerurile iernii.

2. Spanac

Spanacul se dezvolta destul de bine si la temperaturi scazute. Alege portiuni lungi de teren pe care sa plantezi acum spanacul de iarna si acopera rasadul cu o folie groasa si transparenta de celofan pe suporti de fier. Astfel, cultura ta de spanac va fi protejata de zapezi, dar va beneficia de destula lumina pentru a creste.

3. Ridichi

Ridichile pot fi plantate acum in gradina ta pentru a te bucura pana la sfarsitul anului de gustul suculent al acestei legume. Sunt destule varietati de ridichi care pot fi plantate in aceasta perioada si care vor fi gata de recoltare intr-o luna si jumatate, maxim doua.

4. Usturoi

Planteaza inca de pe acum usturoiul pentru a avea parte de frunzele verzi si aromate ale acestei legume inca din aceasta iarna sau din primele zile ale primaverii urmatoare. Nu este nevoie sa il uzi decat daca te confrunti cu o toamna secetoasa.

5. Salata verde

Poti intampina noul an cu o importanta rezerva de salata verde culeasa chiar din gradina ta. Pregateste solul si sadeste semintele de salata inca din aceasta luna pe randuri cu o distanta de 25 cm intre ele. Pe perioada gerurilor este bine sa acoperi sirurile de salata verde cu o folie de plastic in care ai facut in prealabil niste gauri. Aceasta gaselnita le fereste de ger, dar permite apei sa se scurga spre radacina plantelor.

6. Morcovi

Inca mai ai timp sa pregatesti terenul si sa insamantezi o cultuta de morcovi de iarna! Raspandeste semintele pe un sol usor nisipos si acopera apoi cu un strat de cativa centimetri de paie uscate. Acopera rasadul cu un minisolar si in primavara vei avea cei mai gustosi morcovi proaspeti in gradina ta.

Sursa foto: vegetablegardenelves.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului