Legume

#broccoli #legume #rucola #sparanghel #rubarba #cultivare legume #legume gradina #tomatillor

5 legume pe care sa le cultivi in gradina anul acesta

Te-ai saturat sa ai in gradina doar ceapa, morcovi, rosii, ardei, vinete, castraveti si alte astfel de legume banale? Ce ai spune daca anul acesta ai indrazni sa cultivi si alte soiuri de legume, la fel de delicioase in mancaruri si la fel de bune pentru sanatatea ta. Iata cateva recomandari de legume care nu ar trebui sa-ti lipseasca din gradina in 2014.

1. Rucola

In gradina de salata ar trebui sa isi faca loc si rucola. Este o planta aromata, cunoscuta la noi si sub denumirea de Voinicica. Deoarece creste rapid, rucola este perfecta pentru a fi semanata in gradina, in ghiveci, in solarii sau in sere. Nu este pretentioasa la conditiile de mediu, dar are nevoie de un sol cu pH cuprins intre 6 si 7. Rucola se consuma atunci cand frunzele sunt tinere, deoarece pe masura ce frunzele imbaranesc, se intensifica aroma amaruie.

2. Sparanghel

In magazine, sparanghelul are un pret ridicat, asa ca ai putea face economii substantiale daca il cultivi in gradina. Sarac in calorii, dar bogat in vitamine si minerale, sparanghelul se dezvolta armonios intr-un spatiu insorit. Solul trebuie sa fie udat in permanenta, iar buruienile trebuie eliminate cat mai repede, pentru a nu sustrage nutrientii din sol.

3. Broccoli

Nu are cel mai bun gust din lume, insa este foarte sanatos si versatil. Vorbim despre broccoli, o leguma foarte folosita in bucataria mediteraneana si usor de cultivat in gradina. Solul ideal pentru broccoli este cel bine fertilizat si mangaiat de razele soarelului.

4. Rubarba

Rubarba este din ce in ce mai prezenta in zona de legume a hipermarketurilor, dar multa lume nu stie cum sa o foloseasca in bucatarie, de aceea evita cumpararea ei. Rubarba poate fi cultivata in gradina, intr-un spatiu luminos, pe un sol alcalin. De la aceasta planta se consuma cozile, care au o aroma delicata, usor dulceaga. Poti adauga rubarba in sosuri si salate, dar o poti folosi si pentru deserturi sofisticate.

5. Tomatillos

Nu in ultimul rand, din gradina ta de anul acesta nu ar trebui sa lipseasca simpaticele tomatillos, legume mexicane care seamana cu rosiile obisnuite, dar care sunt mai putin afectate de boli si daunatori. In plus, nu sunt pretentioase la conditiile de crestere si se dezvolta armonios intr-un sol fertil. O singura plante poate rodi pana la 300 de tomatillos, deci cultura ta poate fi foarte profitabila.

Sursa foto: rollingout.com, hevanet.com, bumblelush.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare