Legume

#gradinarit luna mai #calendarul gradinarului #legume gradina #legume

5 legume pe care le poti planta in gradina in luna mai

Luna mai este o luna plina pentru gradinari. Este momentul in care multe rasaduri sunt mutate din rasadnita in gradina, iar alte legume sunt plantate direct din seminte. In plus, acestea trebuie ingrijite periodic pentru a beneficia mult timp de legume gustoase si recolte imbelsugate.

Iata care sunt legumele ce pot fi plantate in gradina in luna mai.

1. Castraveti

Castravetii pot fi plantati in gradina pana pe 20 mai. Acestia adora temperaturile racoroase de  12-18 grade Celsius. Planteaza-i intr-un loc insorit, feriti de umbra. Trebuie sa stii ca aceste plante adora apa si au nevoie de udari periodice. Ideal este ca acestia sa fie plantatiintr-o zona in care dispui de un sistem de irigare.  

2. Ardei grasi

Pana la mijlocul lunii mai ai timp sa muti rasadurile de ardei in gradina, sau chiar sa-i plantezi direct din samanta. Plantarea ardeilor se poate face esalonat, astfel incat sa te bucuri de aceste legume pana toamna tarziu.

3. Rosii

Rasdurile de rosii pot fi plantate in gradina la jumatatea lunii mai, sau chiar de la inceputul lunii daca temperaturile o permit, iar rasdurile sunt dezvoltate suficient. Rosiile adora lumina si soarele, asadar fereste-le de locurile umbroase. Pentru a te bucura de roade bogate, trebuie sa stii ca rosiile au nevoie de udari de cel putin doua ori pe saptamana daca nu ploua.

4. Vinete

Si rasadurile de vinete pot fi mutate in luna mai, in gradina. Vinetele au nevoie de un sol fertil, nisipos si bine drenat. La fel ca rosiile, vinetele au nevoie de udari regulate, astfel incat solul sa nu devina arid intre udari. 

5. Fasole verde

De la jumatatea lunii mai poti planta si fasolea. Aceasta se planteaza direct din samanta si nu prin rasad ca in cazul legumelor de mai sus. Fasolea prefera locurile insorite, unde poate creste in voie. Are nevoie de ingrijiri minime, fiind suficient sa o uzi din cand in cand daca nu ploua si sa nu lasi  buruienile sa creasca in jurul ei.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare