Legume

#legume #morcovi #dependenta de morcovi #morcovi mov #frunze morcovi #efect afrodiziac

4 lucruri interesante despre morcovi

Morcovii sunt unele dintre cele mai indragite legume, atat de gradinarii amatori, cat si de cei experimentati. Fara pretentii exagerate fata de conditiile de mediu, rezistenti la canicula, iubitori de caldura si dornici de atentie si ingrijire doar atunci cand duc lipsa de apa sau sunt invadati de buruieni, morcovii se dovedesc a fi legume usor de cultivat, atat in solul din gradina, cat si intr-un ghiveci. Daca stii deja totul despre cultivarea morcovilor, s-ar putea sa te intereseze si alte lucruri interesante despre ei.


Inainte sa fie portocalii, morcovii au fost mov

In gradini, in sere, in solarii, pentru consumul pe scara mica si pentru cel industrial, se cultiva morcovi portocalii. Insa, pana in secolul al XVII-lea, morcovii aveau alte culori, mai exact erau mov, rosii, negri, galbeni sau chiar albi. Putini sunt gradinarii care mai cultiva specii de morcovi mov sau galbeni, iar acestia sunt de obicei destinati concursurilor sau evenimentelor gastronomice.


Frunzele de morcovi, considerate accesorii stilate

In anii 1600, femeile din Marea Britanie obisnuiau sa-si prinda frunze de morcovi in par sau pe palarii pentru a fi mai atragatoare.


Romanii considerau ca morcovii au efect afrodiziac

Romanii indrageau nespus morcovii si nu exista gradina in care aceasta leguma sa nu fie cultivata. Motivul: pe atunci se credea ca morcovii au efect afrodiziac si imbunatatesc aptitudinele sexuale ale barbatilor, insa dupa caderea Imperiului Roman, morcovii au "decazut" si ei, in sensul ca nu au mai fost cultivati. Abia in secolul al X-lea arabii au readus morcovii in Europa.


Morcovii pot da dependenta

Pare greu de crezut, insa morcovii pot da dependenta, la fel ca tigarile. In anul 1992, un ziar din Marea Britanie a publicat povestea incredibila a unui barbat care a renuntat la fumat si a inlocuit tigarile cu morcovi, pentru a uita de nicotina. La un moment dat, barbatul a ajuns sa consume chiar si 5 legaturi de morcovi pe zi. Medicii au ramas surprinsi sa vada ca barbatul este dependent de morcovi, deoarece pana atunci nu se raportase o astfel de boala.

Sursa foto: vegtrials.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului