Legume

#sfaturi gradinarit #legume gradina #plantare legume #daunatori #legume

12 legume pe care sa le plantezi una langa alta

Gradinarii cu experienta stiu ca este important sa plantezi anumite legume inpreuna, sau sa plantezi printre acestea ierburi aromatice ori alte plante, care au rolul de a tine daunatorii la distanta, fara a apela la chimicale. Iata 12 legume pe care le poti creste impreuna sau alaturi de flori pentru a te bucura de recolte bogate si bio. 

Trandafiri si usturoi

Trandafirii si uturoiul cresc foarte bine daca sunt plantati impreuna. Usturoiul are rolul de proteja trandafirii de daunatori, in special de cei care i-ar ataca radacinile, dar si ce daunatorii de la suprafat.

Galbenele si pepenii galbeni

Galbenele au rolul de a proteja radacinile pepenilor galbeni de nematode (cunoscute si ca viermi cilindrici). Tinute la distanta de galbenele, aceste vietati nu vor mai ataca pepenii iar tu te vei putea bucura de o recolta bogata.

Rosii si varza

Rosiile tin la distanta larvele de molie care ataca varza. Acestea, daca nu sunt intotdeauna vizibile deoarece stau ascunse, mananca frunzele de varza lasand gauri mari in aceasta.

Varza si marar

Mararul este un tovaras excelent pentru varza, dar si pentru “rudele” acesteia varza de bruxelles sau broccoli. Varza ii ofera mararului un sol fertil in care sa creasca, iar mararul atrage viespile care consuma viermii de varza si alti daunatori.

Porumb si fasole

Fasolea atrage insecte benefice care ataca daunatorii porumbului.  

Ridichi si spanac

Plantarea ridichilor printre randurile de spanac va duce la indepartarea insectelor care isi lasa larvele pe frunzele spanacului. Astfel, te vei bucura de spanac sanatos, fara a fi distrus de daunatori.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului