Iubiri celebre

#iubiri celebre #povesti de dragoste #john lennon #yoko ono #dragoste #povesti de dragoste vedete #povesti de dragoste incredibile

John Lennon si Yoko Ono, dragostea care a unit doua continente

Doi oameni total diferiti, de pe continente diferite, despartiti de o diferenta de 7 ani, dar uniti de o iubire greu de inteles si de un tel comun, acela de a aduce pacea in lume. John Lennon si Yoko Ono au trait o poveste de dragoste tumultoasa, au fost iubiti si urati de public in acelasi timp.

"Un vis pe care il visezi singur poate fi doar un vis, dar un vis pe care il viseaza doua persoane este o realitate", scria Yoko Ono intr-un jurnal din 1964. Nu-l cunoscuse inca pe John Lennon. Doi ani mai tarziu avea sa il intalneasca la propria sa expozitie, la Londra. S-au indragostit iremediabil, chiar daca John era casatorit pe atunci cu Cynthia Powell.

Sursa foto: wikipedia.org

"Era un tip macho. L-am studiat cu atentie si nu m-a impresionat deloc, desi mi-am dat seama ca are o latura vulnerabila", a povestit artista intr-un interviu. "Am ezitat mult pana sa ma implic intr-o relatie cu el, iar problema principala era anturajul sau. Era clar ca ma urau. Dar aveam atat de multe in comun, ceea ce era ciudat, pentru ca el era din Liverpool, iar eu din Tokyo. Iar dragostea a invins, intr-un final", si-a amintit ea.

Sursa foto: fototelegraf.ru

John a divortat dupa doi ani de relatie clandestina si s-a casatorit cu excentrica japoneza mai in varsta cu 7 ani decat el. Coincidenta sau nu, chiar in aceasta perioada au aparut si disensiunile in grupul Beatles. Yoko era nedespartita de John, venea mereu la repetitii, ceea ce ajunsese sa ii agaseze cumplit pe membrii trupei. Asa se face ca, in 1970, atunci cand formatia s-a destramat, toata lumea a invinuit-o pe ea de acest esec.

Insa Yoko si John au continuat sa isi traiasca viata amoroasa tumultoasa, impanata cu certuri, dar si cu proiecte comune, concretizate in spectacole cu zeci de mii de fani si in piese devenite celebre.

Sursa foto: jazzinphoto.wordpress.com

John Lennon parea fascinat de Yoko Ono. Se separase de lume, de prieteni, pentru a fi numai cu ea, micuta japoneza extrem de apriga care il acaparase intru totul. In viata lui si-au facut loc drogurile, alcoolul si deprimarea, tradarile, despartirile, ca pana la urma sa se impace iar, convinsi ca nu pot trai unul fara altul.

Sursa foto: wonalixia.blogspot.com

Soarta ii desparte insa fulgerator, in decembrie 1980, atunci cand artistul este impuscat mortal, in plina strada, de un barbat care si-a dorit sa isi castige rapid notorietatea. "Mi-e dor de el. Iar atunci cand oamenii ma intreaba diverse lucruri despre el, am impresia ca inca e printre noi. Iar asta ma face foarte fericita", a marturisit Yoko Ono intr-un interviu, in urma cu cativa ani.

Sursa foto: traveler.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare