IT & C

Zeci de firme interesate de parcul de software de la Galati

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, s-a aflat vineri, 14 noiembrie 2003, la Galati pentru a evalua stadiul lucrarilor de la parcul de software care va incepe sa functioneze in localitate, din luna decembrie 2003.

In acest moment se lucreaza la finisajele interioare, urmand ca de la inceputul saptamanii viitoare sa fie deja trimise toate informatiile catre firmele potential interesate sa-si desfasoare activitatea in parcul de software. Astfel, companiile vor primi o prezentare generala a parcului, conditiile care trebuie respectate pentru a-si desfasura activitatea in parc si facilitatile oferite de administratorii acestuia.

"Principalele conditii impuse firmelor sunt legate de activitatea desfasurata, care trebuie sa fie exclusiv productia de software, si prezentarea unui plan de afaceri pentru 2 ani referitor la activitatea in acest parc. Sunt niste conditii menite sa ateste seriozitatea companiilor care doresc sa functioneze in aceasta zona si sa beneficieze de facilitatile care le sunt puse la dispozitie, cum ar fi gratuitatea spatiului pentru primii patru ani de activitate, tot regulamentul de functionare a acestui parc de software fiind stabilit impreuna cu consultanti de la parcurile similare din Munchen. De la inceputul anului cateva zeci de firme si-au manifestat interesul pentru acest parc." a declarat cu acest prilej Ministrul Nica.

Parcul de software de la Galati va pune la dispozitia companiilor interesate spatiul in care acestea urmeaza sa-si desfasoare activitatea, pentru care nu se va plati chirie pe perioada primilor patru ani, urmand a fi achitate numai costurile legate de utilitati, precum si acces la Internet de mare viteza. Pachetul integral de conditii corespunzatoare parcului de la Galati poate fi obtinut de la administratorul acestuia, care poate fi contactat la adresa camcomin1@xnet.ro.

Parcul de software de la Galati este o initiativa comuna a autoritatilor locale si Guvernului Romaniei, care a participat cu 10 miliarde lei la realizarea acestuia. Parcul stiintific si tehnologic de software de la Galati vizeaza sa contribuie la dezvoltarea sectorului industrial al tehnologiilor de varf si la facilitarea transferului de tehnologie, precum si la crearea unei alternative viabile pe piata muncii din Regiunea de Sud-Est si, implicit la sustinerea restructurarii unei zone monoindustriale. Se estimeaza ca un numar de aproximativ 100 de firme isi vor desfasura activitatea in interiorul parcului, unde ar putea lucra intre 500 si 1000 de persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele