IT & C

Yahoo renunta la Google

Compania Yahoo a anuntat ca va trece la folosirea propriei tehnologii de cautare pe web si va renunta la folosirea tehnologiei de la competitorul sau Google.

Mult anticipatul anunt marcheaza incetarea unei lungi relatii de colaborare intre Yahoo, operatorul celor mai vizitate proprietati Internet, si Google, furnizorul numarul 1 de servicii de cautare Web.

Parteneriatul a evolut in timp catre o puternica rivalitate , deoarece popularitatea Google a crescut si veniturile din publicitate, ceea ce furnizorii de trafic precum Yahoo trebuie sa le imparta cu alte companii de cautare.

Yahoo a efectuat recent mari investitii in domeniul cautarii pe Web cu achitionarea companiei Inktomi, un furnizor de servicii de cautare si a Overture Services, o companie cheie pentru publicitatea pe Web.

Proiectul de conversie a inceput marti noaptea cu site-ul US Yahoo si va continua in urmatoarele cateva saptamani, deoarece compania intentioneaza sa-si treaca toate proprietatile internationale pe propriul produs de cautare.

Cand tranzitia se va finaliza, Yahoo va asigura aproape jumatate dintre raspunsurile la cererile de cautare pe Web din SUA, lansate prin propriile site-uri sau cele ale partenerilor sai, precum serviciul Microsoft MSN Internet.

Prezenta globala a Yahoo combinata cu propria tehnologie va pozitiona compania in postura de a schimba regulile jocului.
Intre timp Microsoft investeste vaste resurse intr-un proiect pentru construirea propriei tehnologii de cautare.
Iar Google va continua sa furnizeze cea mai buna tehnologie de cautare si advertising.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele