IT & C

#windows #windows 8 #lansare windows 8 #tableta intel

Windows 8 pe ARM sau Intel? Afla diferentele

Odata cu lansarea Windows 8 Consumer Preview la MWC 2012 , Microsoft a explicat din nou si diferentele intre sistemul de operare care ruleaza pe o tableta ARM fara de o tableta Intel .

Windows 8 va fi disponibil in doua versiuni, pentru tabletele si PC-urile speciale cu arhitectura ARM, dar si pentru tabletele Intel sau PC-urile cu arhitectura x86.

Microsoft promite o integrare speciala in sistemele ARM a noului sistem de operare Windows 8, care va restrictiona insa optiunile utilizatorilor. Pe tablete sau PC-uri ARM, pot fi instalate numai aplicatii din Windows Marketplace , iar aplicatiile create pentru Windows 7 nu mai sunt disponibile. Astfel, utilizatorii care nu sunt pregatiti sa renunte la vechile programe sunt sfatuiti sa aleaga o tableta Intel, cu arhitectura x86, si sa evite noile PC-uri ARM.

Pe tabletele si PC-urile ARM, sistemul de operare Windows 8 preinstalat nu va putea fi inlocuit cu un altul si nici reinstalat de pe un CD sau DVD.

Sursa foto: Geek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele