IT & C

Virus 'rapid' pentru sisteme Windows

Aparitia unui nou virus informatic , care poate infecta sistemul de operare Windows produs de Microsoft, a fost semnalata de specialistii companiei Trend Micro . Acestia spun ca este "mai rapid decat oricare altul". Virusul ZOTOB a aparut la scurt timp dupa ce Microsoft a anuntat ca a gasit trei noi brese in sistemul de securitate al programelor sale. ZOTOB poate ataca platformele Windows 95, 98, ME, NE, 2000 si XP, a anuntat Trend Micro.
"Au fost primite sute de rapoarte din Statele Unite si Germania. Intrucat cei mai multi utilizatori ar putea sa nu fie constienti de problemele de securitate, estimam ca vor exista mai multe calculatoare infestate cu WORM_ZOTOB", au precizat reprezentantii companiei. Noul virus lasa o copie in sistem, pentru a-l impiedica pe proprietar sa obtina asistenta din partea site-urilor

SPECIALIZATE. De asemenea, ZOTOB poate sa conecteze computerul la un server care sa permita hackerilor sa preia controlul asupra sistemului, putand sa infesteze si restul calculatoarelor din retea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele