IT & C

Viitorul presei online

Stai in fata calculatorului toata ziua. Colegul nu se poate concentra daca aude vorbe la radio si l-a setat pe o frecventa care transmite numai muzica. Patronul nu ti-a pus televizor in birou. Seara, cand ajungi acasa, adormi la un film. Dar vrei sa fii informat. Daca se poate, cat mai bine. Exista cateva cerinte pe care devoratorul modern de informatie le impune si de care tine cont, atunci cand isi alege sursa. Mai intai, sursa trebuie sa fie credibila. Apoi, sa soseasca intr-un format dinamic, usor digerabil. Si, nu in ultimul rand, sa fie cat de cat personalizata. Media traditionala nu este inca atat de dezvoltata. In schimb, Internetul permite indeplinirea tuturor acestor conditii. Motiv pentru care nu putine sunt institutiile de presa care isi dezvolta, in paralel, un departament online cat de cat de sine statator.

Regulilor clasice ale tuturor publicatiilor de presa scrisa li se adauga, pe site-ul Antenei 3, cerintele unui canal de stiri. Spre deosebire de un produs printat, putem sa schimbam articolul de deschidere de mai multe ori pe zi, explica Vlad Petreanu , redactor sef Antena 3. Stirile postate pe site sunt structurate pe categorii si se actualizeaza odata cu producerea lor. Daca intervine o stire noua, exploziva, ea se incarca la sectiunea ultima ora , urmand sa fie dezvoltata, daca subiectul necesita acest lucru. In plus, la sectiunea forum, internautii si telespectatorii interactioneaza cu vedetele postului Antena 3. Este singurul site al unei institutii media in care vedetele sunt prezente, comunica si dialogheaza cu cei carora li se adreseaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele