IT & C

Viitorul nucleu Linux

Grupul de dezvoltare al nucleului open-source Linux a lansat o versiune test a urmatoarei versiuni majore, ce ar putea fi finalizata pana la sfarsitul acestui an.


Open Source Development Labs (OSDL) a lansat sambata versiunea test9, ultima versiune beta a nucleului Linux 2.6. Producatorii hardware si dezvoltatorii sunt incurajati sa descarce aceasta versiune, sa o testeze si sa raporteze concluziile lor catre OSDL. Site-ul oficial este www.kernel.org
OSDL va incorpora aceste concluzii in versiunea finala a nucleului.


Printre alte imbunatatiri, Linux 2.6 este capabil sa ruleze pe mai multe tipuri de procesoare simultan spre deosebire de predecesorul sau. Linux 2.6 a fost testat pe servere cu procesoare pe 64 de biti si functioneaza bine si pe computerele cu procesoare pe 32 de biti.
Din punct de vedere al aplicatiilor desktop Linux 2.6 va usura schimbarea mouse-ului, tastaturii sau altor periferice si va aduce un spor de viteza aplicatiilor grafice. Versiunea curenta a nucleului sistemului de operare este Linux 2.4.
Nu este stabilita o data pentru lansarea versiunii definitive dar cel mai probabil va fi catre sfarsitul anului. Prima versiune test a fost lansata in luna iulie.


Linux a fost adoptat pe scara larga in cateva domenii industriale, precum finante si bancar, ca o alternativa cost-eficienta pentru serverele care ruleaza cu sistemlele de operare Windows sau Unix.
Un mare numar de companii, inclusiv IBM, Red Hat , Hewlett-Packard si NTT Data Intellilink, sunt membri ai OSDL.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele