IT & C

#insight #verbatim #hdd

Verbatim InSight, un nou HDD portabil

Verbatim lanseaza hard-disk-ul portabil InSight , un HDD extern de 2,5 inch de marimea unei palme care dispune de un ecran care arata numele discului si capacitatea disponibila, chiar si cand este deconectat.

Modelul are o carcasa cu finisaj premium, black piano, InSight are o capacitate de stocare de 500 GB si poate fi folosit atat de utilizatorii Windows cat si cei de Mac.

Specificatii tehnice

HDD -ul InSight are doar 164 grame si dimensiunile 153 x 87 x 16 mm, ceea ce il face o unealta mobila ideala. Modelul are un desgin aparte, iar viteza de transfer a datelor ajunge la 480 Mbit/s via conexiunea USB 2.0, care asigura si alimentarea discului.

Acesta lucreaza la viteze de 5,400 rpm si are un cache de 8 MB. Software-ul inclus cuprinde Nero BackItUp Essentials pentru functiile de back-up si restore. Suita soft ofera si codarea de date cu parola pentru ca ceea ce s-a stocat pe drive sa fie protejat de accesul neautorizat chiar si in cazul pierderii acestuia.

Afisare capacitate

Ecranul de 21 x 128 pixeli se bazeaza pe un display cu cristale lichide colesterice (ChLCD) ce permit afisarea informatiei fara a fi nevoie de prezenta unei surse de energie. In acest mod utilizatorul poate monitoriza spatiul disponibil pe disc in permanenta. Este posibila si personalizarea numelui afisat pentru o mai usoara identificare a discului ce contine datele cautate.

"Cu ajutorul display-ului de pe HDD-ul InSight, utilizatorii trebuie doar sa-l priveasca pentru a afla ce date sunt stocate pe drive - este similar cabinetelor vechi. Acestea erau etichetate individual pentru a indica ce se afla in interior"
, a declarat Kai Miroschnik, Business Development Manager HDD Verbatim EUMEA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele