IT & C

Veniturile Microsoft cresc cu 16% in Romania

Dupa 9 ani de activitate pe piata romaneasca, subsidiara grupului american Mircosoft isi consolideaza veniturile cu 16 puncte procentuale, desi cresterea e sub ritmul anual.
Veniturile Microsoft Romania au urcat cu 16% la sfirsitul anului fiscal 1 iulie 2004 - 30 iunie 2005. Ritmul de crestere in cei noua ani de activitate pe piata romaneasca s-a situat, in medie, la 56%.

Potrivit directorului general al Microsoft pe Europa de Sud-Est, ritmul ascendent va continua, intrucit Romania se prezinta ca o piata emergenta favorabila. In anul fiscal incheiat pe 30 iunie, subsidiara locala a Microsoft a demarat un proiect general de consolidare a infrastructurii BancPost si a semnat primele contracte cu firme din sectorul utilitatilor, precum Distrigaz Nord, Distrigaz Sud si Romgaz.

Defalcat, segmentul intreprinderilor mari a contribuit cu 47% la cifra totala a filialei din Romania, in timp ce segmentul solutiilor pentru intreprinderile mici si mijlocii a contribuit cu 53% la imbunatatirea rezultatelor financiare.

In Departamentul de servicii, cresterea veniturilor a fost de 95%, ajungind la valoarea absoluta de 2,3 milioane de dolari. Numarul personalului in acest sector a urcat cu 40%, ajungind pina la 15 angajati. Personalul Microsoft Romania a crescut de la cinci angajati, in 1996, la 63 de angajati, la sfirsitul primului semestru din acest an.

In ceea ce priveste grupurile de business care contribuie la realizarea veniturilor, cel mai mare ritm de crestere l-a inregistrat Microsoft Business Solutions Navision - 200%. Divizia de servere si instrumente de dezvoltare a cunoscut un trend ascendent de 42%, in timp ce Departamentele de Windows Client si Office au avansat cu 14%, respectiv 5%

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele