IT & C

Vanzarile la Nintendo primeaza asupra celor la Sony PS2

Industria jocurilor video s - a bucurat ro /de" title="de">de vesti bune , cand Nintendo Co . a anuntat ca vanzarile de sarbatori pentru produsul GameCube Au ">au crescut cu peste 70% fata de cele inregistrate in urma cu un an , in timp ce vanzarile de Sony PS2 nu au atins valoarea asteptata de companie.

Desi s-a inregistrat o " title="o">o crestere de 27% a vanzarilor de software pentru consola PlayStation 2 (PS2) de la Sony in lunile noiembrie si decembrie fata de anul precendent, analistii sunt de pararere ca venirea din urma a Nintendo reprezinta marea stire pentru industrie.

Un purtator de cuvant al companiei Nintendo a afirmat ca aceasta va putea cu usurinta sa-si atinga tinta de 6 milioane de unitati GameCubes vandute pentru intreg anul fiscal, linistind ingrijorarea unor in ceea ce priveste fiabilitatea scopului propus, dupa ce compania a vandut in sase luni, pana in 30 septembrie, doar 890.000 de unitati.

Compania a anuntat o crestere de peste 70% a vanzarilor fata de anul precedent. Aceasta crestere s-a datorat in primul rand scaderii pretului pentru GameCube in Japonia, Europa si in America de Nord, inaintea sarbatorilor de iarna.
Pe de alta parta Sony a anuntat intr -un comunicat de presa ca vanzarile la consola PS2 au scazut cu aproximativ 8 procente in lunile noiembrie si decembrie. Sony Computer Entertainment, unitatea de jocuri a companiei, a anuntat ca vanzarile de PS2 au atins valoarea de 7.83 milioane de unitati vandute in noiembrie si decembrie, fata de 8.5 milioane de unitati in anul anterior.

In schimb vanzarile de software au crescut, inregistrand valoarea record de 66 milioane de unitati. PS2 a constituit un succes pentru Sony, de la lansarea in Japonia cu aproape 4 ani in urma, detinand aproape doua treimi din piata consolelor de jocuri, in competitie cu Xbox de la Microsoft si cu GameCube de la Nintendo.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele