IT & C

Vanzarea IBM PC a fost aprobata

Autoritatile anti-trust din SUA au aprobat vanzarea diviziei de calculatoare personale (PC-uri) a companiei americane IBM catre grupul chinez Lenovo, numarul unu in productia de PC-uri din China.
Comisia Federala pentru Comert a anuntat ca nu s-a luat nici o masura de blocare a acordului de vanzare, in urma caruia va rezulta o companie plasata pe locul trei in topul mondial al producatorilor de PC-uri. Dupa finalizarea preluarii, preconizata pentru al doilea trimestru al acestui an, IBM va detine 18,9% din actiunile Lenovo, controlat de Guvernul chinez. Pe de alta parte, Lenovo isi va muta sediul central de la Beijing la New York. Acordul dintre cele doua companii, negociat timp de 13 luni, prevede ca Lenovo va prelua datorii IBM de 500 de milioane de dolari si va oferi actionarilor firmei americane lichiditati de 650 de milioane de dolari si titluri in valoare de 600 milioane de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele