IT & C

Utilizatorii de Internet isi pot masura viteza transferului de date

Compania Zapp pune la dispozitia tuturor utilizatorilor de Internet site-ul www.masoara-ti-viteza.ro, pe care acestia pot face un test de masurare a vitezei transferului de date a conexiunii de care dispun, informeaza Zapp.

Principiul de functionare a testului se bazeaza pe masurarea timpului in care un fisier de o dimensiune cunoscuta este transferat, folosind conexiunea disponibila. Pentru cei mai putin initiati, site-ul ofera un ghid tehnic ce contine informatii referitoare la ceea ce inseamna o conexiune la Internet, factorii care o influenteaza si care sunt unitatile de masura pentru informatia electronica. In plus, pe site se mai gasesc informatii privind tehnologia CDMA si aplicatiile acesteia, precum si link-uri catre alte site-uri similare.

Zapp este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de ultima generatie (CDMA2000 in banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana Qualcomm .

Actionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internationala care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii in domeniul retelelor mobile de comunicatii. Actionarii majoritari ai Inquam sunt Qualcomm - lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile si Omnia Holdings Ltd - fond de investitii afiliat grupului industrial Saudi Oger, care deruleaza investitii de peste 100 miliarde dolari in intreaga lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele