IT & C

Ungurii ne umbla la telefoane

Un nou brand de telefonie fixa a intrat de ieri pe piata din Romania. S-au lansat primele pachete de serviciu sub marca Eufonika. Investitia apartine subsidiarei din Romania a Magyar Telekom.

Noul serviciu de telefonie pare sa se adreseze in principal romanilor care vor sa sune in strainatate. De altfel, chiar si oficialii Magyar Telekom si cei ai Combridge, subsidiara din Romania a principalului operator de telefonie din Ungaria, spun ca punctul forte al ofertei lor il reprezinta tarifele pentru apelurile in strainatate. Cei care suna pot economisi pina la 20% pentru convorbirile inerjudetene si pina la 40% pentru convorbirile internationale, a spus Levente Csenteri, Executive Director Combridge.

Tarife modice

Cei mai avantajati de oferta noului operator sint romanii care au rude in Ungaria. Tariful pentru un minut este de sapte eurocenti, fara TVA. Pentru alte tari, precum Spania sau Franta, pretul este de opt eurocenti, fara TVA, in vreme ce pentru SUA pretul este de 13 eurocenti, fara TVA. Pentru apelurile interjudetene, in perioada de virf se vor achita 4,4 eurocenti, iar in afara perioadei de virf, 3,2 eurocenti, in vreme ce apelurile in retelele mobile sint taxate cu 12,9 eurocenti pe minut. Tarifele sint comparabile cu cele practicate de ceilalti operatori de pe piata.

Fara concurenta pentru Romtelecom

Daca in prima faza am fi tentati sa spunem ca Romtelecom are un nou concurent, situatia nu sta chiar asa. Pentru inceput, serviciul este disponibil doar pentru abonatii Romtelecom. Astfel, un abonat Romtelecom poate sa opteze pentru apeluri prin Eufonika. Trebuie sa se inregistreze, prin completarea unui formular care ii va fi trimis prin posta, iar apoi, pentru a apela la tarifele din reteaua Eufonika, va trebui sa formeze inaintea numarului de telefon un cod. Nu va plati abonament, ci va trebui sa achite doar factura pentru convorbirile efectuate prin aceasta companie. Totusi, descresterea bazei de clienti a Romtelecom va constitui un dezavantaj si pentru noul serviciu. Levente Csenteri spune ca in urmatoarele luni se vor incheia contracte alternative si cu ceilalti operatori. Christopher Mattheisen, Chief Officer Magyar Telekom, spune ca in alte tari cota de piata a unui serviciu de acest tip, call by call, este de la 15 la 40%, si de aceea si pentru Romania se tinteste un procent situat intre aceste limite.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele